Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Παπανδρέου: Θα μπορούσα να πάω σε ένα νησί και να παίζω κιθάρα

Στην άποψή του για διενέργεια δημοψηφίσματος μετά τις εκλογές, με κύριο θέμα τις μεταρρυθμιστικές πολιτικές, εμμένει ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters, αφήνοντας παράλληλα να διαφανεί η στήριξη του νεότευκτου κόμματός του στην Αριστερά, αρκεί να υπήρχε συμφωνία επί του δημοψηφίσματος.
Ο Γιώργος Παπανδρέου ανήκει στην τρίτη γενιά μιας επιφανούς δυναστείας και τώρα προσπαθεί να κάνει την επάνοδό του έπειτα από την εκπαραθύρωσή του από την πρωθυπουργία το 2011, αναφέρει το δημοσίευμα του Reuters, μόνο που δεν το κάνει με το κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του, αλλά με ένα νέο κόμμα.
«Το κόμμα θεωρείται μπαλαντέρ στις εκλογές και αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στο μετεκλογικό τοπίο, εάν και εφόσον καταφέρει να πιάσει το όριο του 3% και μπει στη Βουλή», γράφει το άρθρο.
Αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως ο Αντώνης Σαμαράς, ο συγκάτοικός του στις αρχές του 1970 στο Amherst College της Βοστώνης, παρέλειψε να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις ή να αποκρούσει τις πιέσεις των συμφερόντων, ο κ. Παπανδρέου εμφανίζεται πρόθυμος να συνομιλήσει κυβερνητικά με τον ΣΥΡΙΖΑ αν τηρηθούν ορισμένες προϋποθέσεις, όπως ένα δημοψήφισμα, σημειώνεται.
«Με μια προγραμματική πλατφόρμα υπέρ του ευρώ και των μεταρρυθμίσεων, ο Παπανδρέου θα μπορούσε να έχει μια μετριοπαθή στάση σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου οι ριζοσπαστικές αριστερές ρητορείες έχουν τρομάξει τους επενδυτές. Από την άλλη, όμως, ο Τσίπρας έχει αποκλείσει τις συμμαχίες με τους περισσότερους, εκτός από το ΚΚΕ, αν και οι αναλυτές αναμένουν να μαλακώσει τη στάση του αν τελικά νικήσει στις εκλογές. Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το κόμμα του Παπανδρέου είναι οριακά εκτός Βουλής, αν και ο ίδιος δείχνει βέβαιος πως τελικά θα εισέλθει» προσθέτει.
«Εξαρτάται πλήρως από το τι ασπάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν είναι σοβαροί για να κάνουν αλλαγές και μια ουσιαστική διαπραγμάτευση με τους εταίρους έτσι ώστε να βγούμε από αυτή την ιδιαίτερη δύσκολη περίοδο και να επιστρέψουμε στις αγορές δίχως μνημόνιο, τότε θα ήμουν ευτυχής να τους υποστηρίξω» λέει ο κ. Παπανδρέου.
Ερωτηθείς δε για τις κατηγορίες που δέχεται από πρώην συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ ότι με την κίνησή του να δημιουργήσει νέο κόμμα, αποδυναμώνει το κόμμα του πατέρα του, απαντά πως ήθελε να δημιουργήσει ένα κόμμα με αξίες και ταυτότητα, καθώς το υπάρχον είχε εμπλακεί σε πελατειακές σχέσεις.

«Αυτό δεν είναι η πολιτική μου, ποτέ δεν ήταν η πολιτική μου. Δεν χρειάζεται να είμαι στην πολιτική για να είμαι βουλευτής. Έχουμε μεγάλα νησιά εδώ στην Ελλάδα. Θα μπορούσα να πάω σε ένα μακρινό νησί και να παίζω με την κιθάρα μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.
                                                                                                      πηγή:  http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου