Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013

Εικόνες εγκατάλειψης στο Σαράντι

Αυτή την εικόνα, που δείχνουν οι πιο κάτω φωτογραφίες,  παρουσιάζει ένα από τα ωραιότερα σημεία της γραφικής Παραλίας Σαράντι. Μπάζα, σκουπίδια, κομμάτια μπετού, σίδερα, γυαλιά, αναποδογυρισμένοι κάδοι, διασκορπισμένες  νάυλον σακούλες. 


Πρόκειται για τον λεγόμενο Σχολικό Κλήρο, που ενώ θα μπορούσε να ήταν μια όαση ομορφιάς και πρασίνου στην είσοδο της παραλίας αποτελεί σημείο ρύπανσης και ενδεικτική περίπτωση αδιαφορίας των αρμοδίων.


Πέρασε το καλοκαίρι, παρά τις κάποιες προσπάθειες που έγιναν στον τομέα της καθαριότητας, κυρίως από τον τοπικό εξωραϊστικό σύλλογο «Ποσειδών» και από το τοπικό Συμβούλιο Χωστίων, δεν πραγματοποιήθηκαν οι υποσχέσεις της Δημοτικής Αρχής  για οριστική διευθέτηση ενός τέτοιου σημαντικού θέματος για την παραλία.   


Είναι καιρός, λένε οι κάτοικοι και οικιστές στο Σαράντι, να λυθεί οριστικά το πρόβλημα των  σκουπιδιών, να υπάρξει συγκεκριμένη χωροθέτηση της συγκέντρωσής τους,  να απομακρυνθούν τα μπάζα και τα μπετά και να δενδοφυτευτεί τουλάχιστον περιμετρικά ο Σχολικός Κλήρος για  να σταματήσει η διαρκής υποβάθμισή του. Εκτός αν η υποβάθμιση, όπως συνήθως, εξυπηρετεί άλλους σκοπούς......

Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Μιχαλολιάκος εκβιάζει τον Σαμαρά με εκλογές και τον απειλεί οτι θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Σκληρό παζάρι επιβίωσης και δικαστικού κουκουλώματος κάνει η Χρυσή Αυγή, απειλώντας τον Α. Σαμαρά με εκλογές στις οποίες νικητής θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα, κλείνει και το μάτι για συνεργασία ή με την κυβέρνηση Σαμαρά "αν αλλάξει πολιτική" ή με ένα "νέο κόμμα".
 Πρόκειται για ένα σχέδιο "εκλογικού ανταρτοπολέμου" με την παραίτηση ενός βουλευτή κάθε μήνα, όπως προκύπτει από συνέντευξη του αρχηγού της και ρεπορτάζ για τον προβληματισμό που αναπτύσσεται στη ΧΑ. Στόχος, η διατήρηση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης και των συναφών προνομίων της ΧΑ και η διεξαγωγή συμπληρωματικών εκλογών κάθε μήνα. Εκλογών, στις οποίες η κυβέρνηση Σαμαρά θα πρέπει να αποδεικνύει ότι έχει μεγαλύτερη λαϊκή υποστήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ.
 Στην περίπτωση αυτή, ο Α. Σαμαράς μην μπορώντας να αντέξει το μαρτύριο των συνεχών εκλογών θα είναι αναγκασμένος να προκηρύξει γενικές εκλογές. Βλέπουμε λοιπόν ότι ο Μιχαλολιάκος από τη μία απειλεί τον Σαμαρά ότι αν ο ίδιος πέσει, θα τον πάρει μαζί του και από την άλλη τείνει χείρα βοηθείας με το αζημίωτο, ή μάλλον με το ακαταδίωκτο.

 Θα μπορούσε να σχολιάσει κανείς ότι η χούντα απειλεί τη δημοκρατία με τα όπλα της δημοκρατίας. Όπλα τα οποία η κυβέρνηση έχει όμως θάψει επειδή φοβάται τον λαό. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως, προφανώς και δεν φοβάται το όπλο των εκλογών, το όπλο της εκφρασμένης λαϊκής βούλησης και έχει δηλώσει ότι θα μετατρέψει ενδεχόμενη συμπληρωματική εκλογή σε διπλό δημοψήφισμα κατά της Χ.Α και του Μνημονίου.
                                                                                                   πηγή:  http://left.gr/

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Εγκαίνια-πρόκληση του Δήμου Θηβαίων

Εγκαίνια του «Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας» πραγματοποιεί ο Δήμος Θηβαίων την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη όπως διαπιστώσαμε από ανακοίνωση που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.
 Αναγνωρίζουμε την αγωνία του Δημάρχου και της δημοτικής πλειοψηφίας να παρουσιάσει κάποιο έργο αφού σιγά-σιγά μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο. Αναγνωρίζουμε ότι το επιδοτούμενο πρόγραμμα που θέλουν να εγκαινιάσουν έχει τις κοινωνικές του διαστάσεις. Όμως υπάρχουν και άλλα αντίστοιχα κοινωνικά προγράμματα στο Δήμο (πχ Βοήθεια στο Σπίτι), τα οποία έχουν ιδιαίτερη απήχηση στην κοινωνία και στα οποία οι εργαζόμενοι έχουν κάτι μήνες να πληρωθούν. Μήπως λοιπόν και το πρόγραμμα που θέλουν να εγκαινιάσουν εξυπηρετεί προεκλογικούς σκοπούς που ευκαιριακά αξιοποιεί η δημοτική αρχή για δημιουργία εντυπώσεων και στη συνέχεια αφεθεί και αυτό στην τύχη του όπως έχουν αφεθεί και άλλα παρόμοια προγράμματα; Γιατί δεν φτάνει να εγκαινιάζεις έργα που πληρώνονται από άλλους, αλλά χρειάζεται εφόσον τα αξιολογείς ως σημαντικά, να προβλέψεις και πως θα συνεχίσεις να τα υποστηρίζεις. Κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται, αφού η πλειοψηφία των κοινωνικών δομών του Δήμου υπολειτουργούν και τα προγράμματα που συνεχίζονται, στηρίζονται στην προσπάθεια και στις θυσίες που καταβάλουν οι εργαζόμενοι. 
Ας αφήσουν λοιπόν τα πανηγυράκια και τις εκδηλωσούλες γιατί αποτελούν πρόκληση για τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα αυτών της αυτοδιοίκησης, οι οποίοι ζούνε καθημερινά με την αγωνία της απόλυσης, της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας. Τούτη την περίοδο που όλοι οι εργαζόμενοι βρίσκονται στους δρόμους αγωνιζόμενοι και διεκδικώντας βασικά δικαιώματα όπως αυτά της εργασίας, της υγείας, της παιδείας, της ασφάλισης κλπ, δεν επιτρέπεται να σχεδιάζονται φιέστες που προκαλούν, γιατί τη δυσαρέσκεια των πολιτών για την ανυπαρξία τους θα την εισπράξουν όσο και αν προσπαθούν να δείξουν δήθεν ενδιαφέρον για την πόλη. 
Είναι λυπηρό ότι με τη λήξη της θητείας τους δεν υπάρχει αυτοδιοίκηση, δεν υπάρχει διεκδίκηση για την επιβίωση του Δήμου, οι δημότες δέχονται αλυσιδωτά χτυπήματα και εκείνοι θα υπερηφανεύονται για ένα έργο βιτρίνας (ανακατασκευή πεζόδρομου Επαμεινώνδα), η οποία ανακατασκευή μάλλον θα επιδιώξουν να διαρκέσει όσο και η θητεία τους. Και ελπίζουν ότι η αποπεράτωση θα γίνει κοντά στις δημοτικές εκλογές για να πραγματοποιήσουν και τα επόμενα εγκαίνια.

                                                                      ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013

Μία παράκληση του "πιτσιρίκου"

Κυριακάτικη εφημερίδα δημοσιεύει φωτογραφία του Παύλου Φύσσα, την ώρα που ξεψυχάει στην αγκαλιά της φίλης του. Θεωρώ φρικτό να δημοσιεύεις την φωτογραφία ενός ανθρώπου που πεθαίνει. Ήταν κάποιου γιος. Υπάρχει και μια μάνα. Θα μπορούσα να γράψω πολλά γι’ αυτόν που τράβηξε τη φωτογραφία και την εφημερίδα στην οποία την διοχέτευσε και η οποία την δημοσίευσε. Θέλω, όμως, να γράψω κάτι άλλο:
Η δημοσίευση αυτής της φωτογραφίας δεν είναι τυχαία. Δεν είναι για εμπορικούς λόγους, ούτε έχει καμία σχέση με την δημοσιογραφία.
Θέλουν αίμα. Ποντάρουν στην οργή που δημιούργησε η φωτογραφία σε χιλιάδες ανθρώπους -είμαι ένας από αυτούς- και θέλουν η αιματοχυσία να συνεχιστεί.
Θέλουν να υπάρξει απάντηση στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Θέλουν να αποδείξουν πάση θυσία πως υπάρχουν άκρα. Θέλουν εκτροπή.
Θα κάνουν τα πάντα για να το καταφέρουν.
Έχουν αμολήσει τα σκυλιά τους να ουρλιάζουν για να τρελάνουν τους ανθρώπους και να τους οδηγήσουν στη βία.
Να μην τους κάνουμε την χάρη.
Καμία απάντηση στις προβοκάτσιες τους και στα παπαγαλάκια τους.

Ξαναγράφω: Εμείς δεν είμαστε σαν αυτούς. Εμείς δεν θα γίνουμε σαν αυτούς.

                                                                  πηγή: http://pitsirikos.net/ 

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

Οργή από το ΚΚΕ για την επίθεση των ΜΑΤ σε εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Συγκρούσεις δυνάμεων των ΜΑΤ με εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, που προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της εθνικής οδού στο Μαρτίνο.
Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η επέμβαση των ΜΑΤ στη διαμαρτυρία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, που εξελίχθηκε σε συμπλοκή, ο απολογισμός της οποίας είναι είναι επτά συλλήψεις και τρεις διαδηλωτές στο νοσοκομείο.
Κυβερνητικό αυταρχισμό καταγγέλλει το ΚΚΕ. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του «η επίθεση των ΜΑΤ με χημικά και ρόπαλα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ που αγωνίζονται ενάντια στα σχέδια συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης της εταιρίας, όπως επίσης και ο αποκλεισμός από τα ΜΑΤ των εργαζομένων της ΕΤ3 στη Θεσσαλονίκη, επιβεβαιώνει ότι τo κάλεσμα της κυβέρνησης για τη λεγόμενη ομαλότητα σημαίνει πλήρη υποταγή των εργαζομένων στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και τους αντιλαϊκούς νόμους».
«Ο λαός χρειάζεται να δυναμώσει την πάλη του για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης και κεφαλαίου, να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για πραγματική ανατροπή προς όφελος του» επισημαίνει το ΚΚΕ.
Ειδικότερα, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ διεξαγόταν στον κόμβο του Μαρτίνου της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας, στο ρεύμα ανόδου. Είχε προαναγγελθεί ολιγόλεπτη διακοπή της κυκλοφορίας, προκειμένου να ακουστούν οι ομιλίες βουλευτών και συνδικαλιστών, όταν κάποιοι από τους διαδηλωτές επιχείρησαν να κλείσουν και το ρεύμα καθόδου, σπάζοντας τον κλοιό των αστυνομικών, που απάντησαν με ρίψη χημικών και βομβίδων κρότου- λάμψης.
Η αντιπαράθεση διήρκεσε περί τα 15 λεπτά και τα επεισόδια γενικεύτηκαν με πετροπόλεμο. Τρεις διαδηλωτές τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο ιατρείο της ΛΑΡΚΟ με ασθενοφόρο, ενώ έγιναν και επτά συλλήψεις από τους αστυνομικούς.
Παρά το άνοιγμα του δρόμου, το κλίμα στην περιοχή παρέμενε για ώρα τεταμένο. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, έχει προσδιοριστεί για το βράδυ της Παρασκευής συνέλευση στην οποία, εκτός των εργαζομένων, έχουν κληθεί να μετέχουν και οι κάτοικοι από τα χωριά πέριξ του εργοστασίου.
                                                                                                           πηγή: http://news.in.gr
                                                                       

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο του Παύλου Φύσσα

Με χιλιάδες «γιατί» αποχαιρέτησαν τον Παύλο.
Φίλοι, συγγενείς και πλήθος κόσμου αποχαιρέτησαν το πρωί στο νεκροταφείο Σχιστού τον 34χρονο Παύλο Φύσσα, που έπεσε νεκρός τα μεσάνυχτα της Τρίτης από το μαχαίρι του 45χρονου, Γιώργου Ρουπακιά στο Κερατσίνι.

Κυρίαρχα συναισθήματα ο θρήνος, η οργή και τα αναπάντητα «γιατί» για τον άδικο χαμό του 34χρονου μουσικού.

Φωνάζοντας «αθάνατος» και συνθήματα όπως «ένας στο χώμα, χιλιάδες στον αγώνα» και «το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει», όσοι βρέθηκαν στο νεκροταφείο του Σχιστού συνόδεψαν τον Παύλο Φύσσα στην τελευταία του κατοικία.
Τραγικές φιγούρες οι γονείς, αλλά και η φίλη του, που στεκόταν συνεχώς δίπλα στο λευκό φέρετρο του 34χρονου.
Φίλοι του Παύλου Φύσσα ζήτησαν από τους φωτογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία να μην «τραβήξουν» πλάνα από την κηδεία και αποχαιρέτησαν τον φίλο τους με στίχους τραγουδιών του.
Η οικογένεια του θύματος, αντί για κατάθεση στεφανιών, θέλησε να δοθούν χρήματα στο Χαμόγελο του Παιδιού.
Η παρουσία της αστυνομίας, αν και ισχυρή, ήταν διακριτική, ενώ στην κηδεία παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
                                    πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63890563            

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΛΜΕ Βοιωτίας: Συνεχίζουμε πιο δυνατά


Σχεδόν καθολική ήταν η συμμετοχή  στην απεργία των εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης στην Βοιωτία κατά την πρώτη ημέρα της κινητοποίησής τους, όπως επισημαίνει με σημερινή ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Βοιωτίας. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι:


«Το ποσοστό των συναδέλφων/ισσών που απεργούν σήμερα Δευτέρα 16/9, έφτασε στο 94%.  Τα στοιχεία είναι από όλα τα σχολεία της Βοιωτίας. Στα περισσότερα σχολεία του νομού το ποσοστό είναι 100%. Τα πρώτα μηνύματα από όλη την Ελλάδα κάνουν λόγο για εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό συμμετοχής στην απεργία.   Συνεχίζουμε ακόμη πιο δυνατά.»

Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013

Συνεργασία των φιλομνημονιακών-φιλοκυβερνητικών παρατάξεων στον Δήμο Θήβας για το θέμα της ΔΗΚΕΘ

Ο Θανάσης Σκούμας
Ο Δήμαρχος κ. Νικολάου
Με ανακοίνωσή τους, ο Σκούμας Θανάσης, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θήβας και ο Τσάκωνας Θανάσης, ανεξάρτητος σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Θήβας σχολιάζοντας τις παραιτήσεις μελών του Δ.Σ.  της ΔΗΚΕΘ τονίζουν οτι η δημοτική αρχή υπό τον Δήμαρχο  κ. Νικολάου (Ν.Δ.) αρνείται την ενημέρωση και οτι  η μείζων «αντιπολίτευση» (Σβίγγος-ΠΑΣΟΚ) συμπλέει απολύτως με τη δημοτική αρχή στο θέμα αυτό.  Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η παραίτηση του Προέδρου της ΔΗΚΕΘ που ανήκει στην δημοτική πλειοψηφία, αλλά και η εδώ και 2 μήνες παραίτηση αρχικώς 6 μελών (3 τακτικών και 3 αναπληρωματικών) που πρόσκεινται στην παράταξη του κ. Σβίγγου «σύγχρονος δήμος»   και η εν τέλει διατηρούμενη παραίτηση 3 μελών του Δ. Σ. της ΔΗΚΕΘ εξ αυτών των 6, κρίθηκε από το Δήμαρχο και την δημοτική πλειοψηφία, ότι δεν είναι γεγονότα σημαντικά για να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο κι έτσι με τη συναίνεση και των
Ο κ. Νικ. Σβίγγος
 παραιτηθέντων, αναβλήθηκε το θέμα της αναπλήρωσης των παραιτηθέντων από το Δ.Σ. της ΔΗΚΕΘ, χωρίς να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο.
Και ενώ απ’ ότι φαίνεται η παραίτηση του Προέδρου της ΔΗΚΕΘ κ. Δρένιου, συμψηφίστηκε με την προσφορά της θέσης του αντιδημάρχου, το θέμα της παραίτησης των 3 που προέρχονται από την παράταξη του κ. Σβίγγου, αναμένεται να έχει κι αυτό «αίσιο» τέλος, αφού κάτι μεσολάβησε και οι παραιτηθέντες συναίνεσαν και αναβλήθηκε το θέμα. Είναι οφθαλμοφανές ότι υπήρξε σύγκλιση του Δημάρχου και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, για την υποβάθμιση του θέματος. Είναι άλλη μια ένδειξη της πλήρους συνεργασίας των δύο Φιλοκυβερνητικών -μνημονιακών παρατάξεων. Η ανακοίνωση όμως των παραιτηθέντων προ 2 μηνών, υπενθυμίζει, ότι σε αυτήν κατήγγειλαν την καθυστέρηση πληρωμής των εργαζομένων τη ΔΗΚΕΘ, την καθυστέρηση καταβολής (9 ήδη μηνών) για τα κοινωνικά προγράμματα, καθώς και άλλα ζητήματα για τη «δημοκρατική διοίκηση» της ΔΗΚΕΘ και σημείωναν με έμφαση «ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ».
Την 1-8-2013 αποφασίστηκε η μείωση της χρηματοδότησης της ΔΗΚΕΘ από τη δημοτική πλειοψηφία κατά 60.000€, με ότι αυτό συνεπάγεται για την μισθοδοσία των υπαλλήλων της και την βιώσιμη λειτουργία της επιχείρησης, χωρίς να υπάρξει προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΘ. Έτσι παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα:

Σε τι δεν ήθελαν να είναι συνένοχοι οι παραιτηθέντες; Συνεχίζουν να μην θέλουν να είναι συνένοχοι; Ο Πρόεδρος παραιτήθηκε για την μείωση της χρηματοδότησης της ΔΗΚΕΘ; Ποια ήταν τα ανταλλάγματα και ποια η συμφωνία της δημοτικής αρχής με την παράταξη των παραιτηθέντων «σύγχρονος δήμος» για την από κοινού υποβάθμιση του θέματος;  Τι θα γίνει με τα κοινωνικά προγράμματα («βοήθεια στο σπίτι» κλπ), τις δράσεις και τις δομές (Δημοτικό Ωδείο κλπ) που διατηρεί η ΔΗΚΕΘ; Και τέλος, ποιο είναι το μέλλον της ίδιας της επιχείρησης;»

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013

Έκθεση Φωτογραφίας της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς με Θέμα: «Στιγμές»

Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς πραγματοποιεί, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Λεβαδέων «ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2013», έκθεση φωτογραφίας των μελών της με θέμα: «Στιγμές».
Η έκθεση θα αναρτηθεί στο ισόγειο του Νερόμυλου στις Πηγές Κρύας στη Λιβαδειά, από τις 21 μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου 2013.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 21/9 και ώρα 8.00μ.μ.       Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 6.30μ.μ. - 9.30μ.μ
Συμμετέχουν:
Αθανασοπούλου Μαρία-Χριστίνα, Αλογοσκούφης Χρήστος, Αναστασίου Ελένη, Βήττα Δήμητρα, Βόγγλη Δήμητρα, Βόγγλη Μαρία, Ηλιάδης Μενέλαος, Καντάς Επαμεινώνδας, Καραδήμα Γιάννα, Καραδήμα Γιώτα,Κεράστα Βασιλική, Κοβάνη Νεκταρία, Κοτσώνας Κώστας, Λεμονής Γιάννης, Λιάκος Χαράλαμπος, Μήτσου Μαίρη, Μίχου Μαίρη, Μπακολουκάς Λουκάς, Μπαλωματίνης Γιώργος, Νικολάου Βιολέττα, Ντιμιτρίεβα Κατερίνα, Πασβαντίδης Χαράλαμπος, Πλιακοστάμου Νινέττα, Πολυτάρχου Σπύρος, Ρέββας Αθανάσιος, Στάμου Μαρία, Στάυρου Σταύρη, Χαιρετάκη Ειρήνη, Χατζηδήμου Απόστολος

                                                                 Οργάνωση : Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς

Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ελένη Κοβάνη: Λιγομίλητη, αλλά ηχηρή και ρηξικέλευθη

Με αφορμή την τέλεση του 40ήμερου μνημοσύνου της   Ελένης Κοβάνη, την Κυριακή 15 Σπτεμβρίου 2013 στον Ιερό Ναό του Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου, στα Χώστια, δημοσιεύουμε πιο κάτω δύο αποσπάσματα από ανάλογα αφιερώματα των εφημερίδων «ΑΥΓΗ» και «ΕΠΟΧΗ»  για την αγωνίστρια, αγροτική κοινωνιολόγο και διευθύντρια ερευνών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών, που έφυγε πρόωρα.

Από την εφημερίδα Αυγή της 9 Αυγούστου 2013
«…….Η Ελένη Κοβάνη γεννήθηκε το 1947 στα Χώστια Βοιωτίας. Σπουδάστρια στα χρόνια της χούντας, συμμετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα. Μετά την αποφοίτησή της από την ΑΣΟΕΕ, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία, στο Πανεπιστήμιο της Ναντέρ και στο Αγρονομικό Μεσογειακό Ινστιτούτο του Μονπελιέ, ενώ ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο της Ναντέρ το 1978.
Αφιέρωσε το σύνολο της επιστημονικής της δραστηριότητας στο ΕΚΚΕ, στο πλαίσιο του οποίου εργάστηκε αδιαλείπτως από το 1979, ενώ τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα κάλυπταν θέματα πολιτιστικής οικολογίας, πολιτιστικής μεταβίβασης, καθώς και ζητήματα που σχετίζονταν με τους ανοιχτούς δημόσιους χώρους.
Σε αυτό το ζήτημα ήταν αφιερωμένο και το τελευταίο της βιβλίο, Η ανθρωπολογία των ανοικτών δημόσιων χώρων, που δεν πρόλαβε να το δει να εκδίδεται. Ακόμη είχε γράψει τα έργα Λιμνών αποξηράνσεις. Μελέτη αειφορίας και πολιτιστικής ιστορίας (2002), Θίσβη: Η γοητεία του μυστηρίου. Μια πόλη… μια Ιστορία (2000), Αν γερανού φωνήν επακούσης, Νέοι και κοινότητα (1995) και Οι εμπειρικές έρευνες στην αγροτική Ελλάδα (1986).
Παράλληλα, η Ελένη Κοβάνη υπήρξε εκ των ιδρυτικών μελών, αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εθνολογίας, μέλος του Δ.Σ. της Associazione Mediterranea di Sociologia Rurale, μέλος της Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών κ.ά.
Εκτός των αμιγώς επιστημονικών της δραστηριοτήτων, υπήρξε δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θίσβης Βοιωτίας από το 2003, αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του ίδιου δήμου και εκδότρια και διευθύντρια της τριμηνιαίας έκδοσης  Θισβιακή Ηχώ.
«Σεμνός και αθόρυβος άνθρωπος και υπόδειγμα πολυσχιδούς και ανιδιοτελούς επιστήμονα, θα μείνει ζωντανή πάντοτε στη μνήμη μας με τις εξαίρετες αγωνιστικές και επιστημονικές της ποιότητες», σημειώνεται σε ανακοίνωση της Εταιρείας Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας.»

Από την εφημερίδα «ΕΠΟΧΗ» της 1 Σεπτεμβρίου 2013
«…….Μικροκαμωμένη, αλλά θεόρατη … Λιγομίλητη, αλλά ηχηρή και ρηξικέλευθη … Με μάτια φωτεινά αλλά και μελαγχολικά φώτιζε αόρατες πτυχές της σκέψης, μας οδηγούσε σε αόρατα μονοπάτια του ανθρώπινου πόνου …».
Τη γνωρίσαμε το 1965 αρχικά στην ΑΣΟΕΕ και στη γειτονιά της, τον Υμηττό. Στους Λαμπράκηδες της σχολής, γραφείο α΄ έτους, της οργάνωσης μετά στο γραφείο σχολής. Ήρθε η δικτατορία εντωμεταξύ, χαθήκαμε. Η Ελένη συνδέθηκε με τα παιδιά της οργάνωσης του Πατριωτικού Μετώπου Υμηττού. Τύπωναν προκηρύξεις, έγραφαν συνθήματα... Έκαναν όμως και κάτι εξωφρενικό για τότε: σχημάτισαν στο λόφο του Υμηττού, με κομμάτια λάστιχου ένα πελώριο «ΟΧΙ» λίγο πριν το δημοψήφισμα της χούντας. Το πότισαν με πετρέλαιο, του έβαλαν φωτιά, το είδε όλη η Αθήνα. Το κυριότερο έγινε πρώτη είδηση τότε στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Από το 1970 κινήθηκε δραστήρια στο κίνημα των γυναικών συγγενών πολιτικών κρατουμένων. Και τι δεν μας έφερναν στις φυλακές… Τα σπουδαιότερα ήταν από τη δράση της Ελληνοευρωπαϊκής Κίνησης Νέων (ΕΚΙΝ).

Η δικτατορία έπεσε, η Ελένη, στο ΚΚΕ Εσωτερικού πλέον, πήγε για σπουδές στη Γαλλία. Γύρισε και συνέχισε στη νέα της γειτονιά, όπου και παρέμεινε ως το τέλος, τα Εξάρχεια. Με τη διάσπαση του ΚΚΕ Εσωτερικού τοποθετήθηκε με την ΕΑΡ. Μετά,  σταθερά  στην Ανανεωτική Αριστερά,  συμμετείχε  στον ΣΥΡΙΖΑ Εξαρχείων».

Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013

Στην Αθήνα το Εργατικό Κέντρο Θήβας για την ΛΑΡΚΟ

Το ΔΣ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θήβας, εξέδωσε την πιο κάτω σημερινή ανακοίνωσή του σχετικά με την ΛΑΡΚΟ:
"Η κυβερνητική απόφαση  για το ξεπούλημα  της εταιρεία ΛΑΡΚΟ, προτείνοντας τον τεμαχισμό και την  εκποίηση  αυτής, βρήκε αντίθετη την Τρόικα, προτείνοντας το κλείσιμο της εταιρείας και την απόλυση του προσωπικού χωρίς αποζημίωση.
Η παράδοση της παγκόσμιας μεγαλύτερης βιομηχανικής μονάδας νικελίου στο μεγάλο κεφάλαιο μας αφορά όλους, χάνεται για το λαό ένα μεγάλο εργαλείο ανάπτυξης.
Η κυβέρνηση υποταγμένη στις εντολές τις Τρόικας εκτελεί, καταστρέφοντας την χώρα μας, εταιρείες όπως η ΛΑΡΚΟ που μπορούν να καταπολεμήσουν την ανεργία να δώσουν ανάπτυξη στην χώρα μας, τις υποβαθμίζουν και στην συνέχεια τις δωρίζουν στους μεγαλοκαρχαρίες του κεφαλαίου.
Η κυβέρνηση αντί να σηκώσει ανάστημα διαφωνώντας με τις προτάσεις της Τρόικας, τους εκλιπαρεί!
Σήμερα στην ανάγκη επανεκκίνησης της οικονομίας, (όπως αναφέρει και ο Πρωθυπουργός ) διαγωνίζονται ποιός από τους δύο  θα επιλέξει << καλύτερες συνθήκες σφαγής >> για τους εργαζόμενους, που είναι η κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης.
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου απαντά αγωνιστικά,  η στρατηγική μας θέση  είναι η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των επιχειρήσεων εθνικής σημασίας και καλεί όλες τις Διοικήσεις των Σωματείων της δύναμής του να συμμετέχουν στην 24ωρη Απεργία που θα πραγματοποιηθεί στις 10/9/2013 ημέρα ΤΡΙΤΗ και στο Συλλαλητήριο στην  ΑΘΗΝΑ που έχουν προκηρύξει τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ
Τα Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από τα ΚΤΕΛ ΘΗΒΑΣ στις 8:00 ΠΜ
                           ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙO

Γράμμα της ΟΛΜΕ προς τους μαθητές

Μαρία, Γιάννη, Πέτρο, Ελένη, Ανίσα, Βλαντισλάβ…
Αγαπητή μας μαθήτρια, αγαπητέ μας μαθητή
Έχει περάσει πια αρκετός καιρός από τότε που αυτές οι μέρες του Σεπτέμβρη ήταν για όλους μας μια γλυκιά επιστροφή στο σχολείο, με τις ανταλλαγές των καλοκαιρινών εμπειριών, με το σχεδιασμό και τις αποφάσεις για την καινούργια σχολική χρονιά, με την ανανέωση της υπόσχεσης πως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να ζήσουμε όμορφα. Έχει περάσει πια αρκετός καιρός, από τότε που οι κυβερνήσεις των μνημονίων και όσοι τις υπηρετούν, αποφάσισαν να διαλύσουν το Δημόσιο Σχολείο,  να το μετατρέψουν σε μια άχρωμη και σκληρή επιχείρηση, που θα χωράει μόνο τα παιδιά των λίγων. Κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρόκειται για κάτι φυσικό και λογικό. Περιμένουν από μας να «συνηθίσουμε» την καταστροφή. Όμως κι οι δυο μας ξέρουμε, ότι αυτό είναι δύσκολο να συμβεί. Γιατί δεν μπορούμε να ζήσουμε έτσι. Αλλά και γιατί σημαίνει ότι πρέπει να παραιτηθούμε- κι εμείς κι εσύ- από το να είμαστε άνθρωποι. Από έναν καλύτερο κόσμο. Από τη δύναμη της νεανικής σου ορμής και δημιουργικότητας ,από την έντονη επιθυμία ν΄ αλλάζεις τα πράγματα γύρω σου κόντρα στις συνήθειες και τον εφησυχασμό των μεγάλων.
Μετά από τούτο τον Σεπτέμβρη λοιπόν τίποτα δεν θα είναι το ίδιο. Εμείς, οι καθηγητές και οι καθηγήτριές σου, αποφασίσαμε να ξεσηκωθούμε σε έναν απεργιακό αγώνα για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου, της ζωής της δικιάς μας και της δικιάς σου. Απέναντί μας έχουμε τα στελέχη των υπουργείων, τους καλοπληρωμένους μάνατζερ, τα δελτία ειδήσεων, που δεν έχουν σταματήσει να επαναλαμβάνουν ότι είναι ο δικός μας ο αγώνας που θα βλάψει το Σχολείο και όχι η δική τους βάρβαρη πολιτική. Αυτοί οι άνθρωποι, ζώντας χρόνια τώρα στα σαλόνια της εξουσίας, δεν είναι σε θέση να καταλάβουν τις ανάγκες σου, τις αγωνίες σου, τα όνειρά σου. Αυτοί οι άνθρωποι του συστήματος ξέρουν μόνο να κάνουν λογιστικούς λογαριασμούς, και σ’ αυτούς τους λογαριασμούς βρήκαν ότι το Δημόσιο Σχολείο περισσεύει.
Μέσα στο καλοκαίρι, συνέχισαν το καταστροφικό έργο της συγχώνευσης/κατάργησης σχολείων.  Έκλεισαν αιφνιδιαστικά και μέσα σε μια νύχτα σχολεία και κατήργησαν ειδικότητες της τεχνικής εκπαίδευσης σπρώχνοντάς σε στις «αγκαλιές» των ιδιωτικών σχολαρχών. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση προσπαθεί να ολοκληρώσει τη μετατροπή του σχολείου σε ένα εξεταστικό κάτεργο, ένα προπονητικό κέντρο εξετάσεων, μιας και αντί να επεξεργαστεί ένα πρόγραμμα που θα στοχεύει στην ουσιαστική και πολύπλευρη γνώση και θα μειώνει την αφόρητη πίεση που ζεις, δημιουργεί έναν απάνθρωπο μηχανισμό κοσκινίσματος ανθρώπων που βασίζεται στις συνεχείς εξετάσεις από το Γυμνάσιο μέχρι και την τελευταία μέρα σου στο Λύκειο. Θέλουν να τσακίσουν τη Νιότη σου, να συνηθίσεις τον έλεγχο, ώστε αύριο να είσαι ένας υπάκουος υπάλληλος. θέλουν να σε διώξουν απ’ το Σχολείο, ώστε να γίνεις ένας «φθηνός» ανειδίκευτος εργαζόμενος, αν βρεις δουλειά. Σχεδιάζουν μια σχολική ζωή άχαρη και δυσάρεστη, με πιο πολλά παιδιά στα τμήματα και τα εργαστήρια, με λιγότερους καθηγητές να τρέχουν πελαγωμένοι –σε πολλά σχολεία ο καθένας- για να ανταπεξέλθουν. Με την ίδια περιφρόνηση για καθετί ζωντανό και όμορφο, οι ίδιοι στεγνοί άνθρωποι  μας επιβάλλουν να «αξιολογηθούμε», να μετατρέψουμε δηλαδή ό,τι αγαπάμε περισσότερο –τις σπουδές μας και την καλλιέργειά μας, τα προγράμματα και τις εργασίες που κάνουμε μαζί με σένα, όλες αυτές τις ώρες των εκδρομών, των θεατρικών, της συζήτησης, της πρόβας και της συναυλίας- σε «χαρτιά» που θα γεμίσουν το φάκελό μας, μήπως και γλιτώσουμε για λίγο την απόλυση. Μαζί μ’ αυτό έχτισαν έναν ασφυκτικό πειθαρχικό κώδικα που μας θέλει άβουλα ανθρωπάκια που θα σου «κάνουν το μάθημα» και δεν θα νοιάζονται για τίποτε παραπέρα.
Ξεκινάμε αυτή τη χρονιά λιγότεροι: με κλεισμένα σχολεία στην τεχνική και τη γενική εκπαίδευση, με πάνω από δέκα χιλιάδες συναδέλφους μας που τους έκοψαν το δρόμο για το σχολείο. Είναι μια κατάσταση που τη γνωρίζεις από πρώτο χέρι: Γιατί είναι και οι δικοί σου γονείς που υφίστανται την ίδια βίαιη επίθεση με τις περικοπές των μισθών, τις απολύσεις , τα λουκέτα των καταστημάτων και το απελπιστικό τέρας της ανεργίας. Γιατί είσαι κι εσύ που σε βλέπουμε κάθε μέρα να μετράς λιγοστά ψιλά μπροστά στο κυλικείο, να δηλητηριάζεις την επιτυχία σου στις Πανελλαδικές με το άγχος του αν θα τα βγάλεις πέρα οικονομικά, να μας ρωτάς αν έχει πια νόημα να σπουδάσεις αυτό που θέλησες ή αν υπάρχει κάποια άλλη σχολή που να σε οδηγεί σε «πιο σίγουρο μισθό» μήπως και ξεφύγεις απ’ τη μιζέρια. Γιατί είναι και τ’ αδέρφια και οι φίλοι σου, οι χθεσινοί μας μαθητές δηλαδή, που μας λένε ότι πια δεν αντέχουν εδώ και κυνηγούν την τύχη τους στο εξωτερικό, στο δρόμο της μετανάστευσης, που τον είχαν πάρει κάποτε οι παππούδες τους κι ελπίζαμε πως δεν θα τον ξαναζήσουμε αναγκαστικά.
Είναι κοινά τα προβλήματά μας. Όχι μόνο για μας και για σένα που ζούμε, δημιουργούμε, αγωνιούμε και ονειρευόμαστε στον ίδιο χώρο αλλά για ολόκληρη την κοινωνία. Μια κοινωνία που δεν έχει την πολυτέλεια να παρακολουθεί μουδιασμένη το ένα χτύπημα να ακολουθεί το άλλο. Γι’ αυτό εμείς, οι καθηγητές και οι καθηγήτριές σου, αποφασίσαμε να ξεσηκωθούμε σ’ αυτόν τον αποφασιστικό αγώνα, που θα σπάσει τη σαπίλα του «δε γίνεται τίποτα». Σ’ αυτόν τον αγώνα θέλουμε δίπλα μας όλους τους εργαζόμενους. Θέλουμε τους γονείς σου, μα χρειαζόμαστε κι εσένα. Όχι για να αναλάβεις τα καθήκοντά που είναι δικά μας. Το κόστος του αγώνα θα το σηκώσουμε εμείς στο ακέραιο, παρά τις βρωμιές που ύπουλα διαδίδονται από κάποια ΜΜΕ. Σε θέλουμε δίπλα μας γιατί, όπως και μέσα στην τάξη, είναι η δικιά σου συμμετοχή που δίνει νόημα στον αγώνα μας. Μόνο μαζί μπορούμε να σπάσουμε την κυριαρχία της μοιρολατρίας και της μιζέριας, μόνο μαζί μπορούμε να σταθούμε όρθιοι και να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε απλώς «άλλο ένα τούβλο στον τοίχο» τους, άλλο ένα γρανάζι στη μηχανή τους.
Μετά από τούτο τον Σεπτέμβρη λοιπόν τίποτε δεν θα είναι πια το ίδιο. Αυτή τη μάχη ή θα την κερδίσουν οι πολιτικές της Τρόικα και της κυβέρνησης που την υπηρετεί και θα επιβάλλουν την ερήμωση και τη δυστυχία ή θα την κερδίσουμε εμείς, ανοίγοντας το δρόμο για το σχολείο του μέλλοντος, για μια δημιουργική και ελεύθερη ζωή για όλους.  Εμείς, οι καθηγητές και οι καθηγήτριές σου, σου ζητάμε να σταθείς στο πλάι μας, να προσθέσεις την αποφασιστικότητά σου στη δική μας και να γίνεις μέρος του τεράστιου λαϊκού ποταμιού που θα γεμίσει τους δρόμους της χώρας και θα νικήσει!
Με αγάπη,

Οι αγωνιζόμενοι καθηγητές και καθηγήτριες σου! Αθήνα, 9/9/2013

Ο Ενιαίος Συλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Βοιωτίας καταδικάζει την επιχειρούμενη στρατιωτική επέμβαση στην Συρία


Οι ΗΠΑ, χώρες της ΕΕ όπως η Αγγλία και η Γαλλία και οι αναχρονιστικές μοναρχίες του αραβικού κόλπου όπως η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ ετοιμάζονται να επιτεθούν στρατιωτικά στη Συρία. Στη Συρία που δοκιμάζεται από τον εμφύλιο πόλεμο που συμμετέχουν πολλοί μισθοφόροι από 30 χώρες εκτός Συρίας. Με την προβοκάτσια για την ύπαρξη χημικών όπλων που δεν έχει αποδειχθεί ποιος τα χρησιμοποίησε, θέλουν να αρχίσουν ένα ιμπεριαλιστικό πόλεμο, όπως στο Ιράκ το Αφγανιστάν την Λιβύη και τη Γιουγκοσλαβία. Ο λόγος είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών και η γεωστρατηγική θέση της Συρίας.

Ο καπιταλισμός γεννάει κρίσεις και ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Κάθε νέος ιμπεριαλιστικός πόλεμος θα φέρει νέα βάσανα και αιματοχυσίες στους λαούς, θα προκαλέσει νέα κύματα μεταναστών και προσφύγων και θα αυξήσει τους κινδύνους για γενικευμένο πόλεμο. 

Το ΔΣ Του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Βοιωτίας :
• Καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επιχειρούμενη στρατιωτική επέμβαση στην Συρία που προετοιμάζουν οι Η.Π.Α, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, Τουρκία, Γαλλία κ.λ.π.
• Καταδικάζει την Κυβέρνηση για την στάση εμπλοκής-συμμετοχής σε αυτόν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. 
Απαιτούμε: 
• Να κλείσει τώρα η Νατοϊκή Βάση της Σούδας 
• Να μην διατεθούν υποδομές που βρίσκονται στην χώρα μας για οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας. 
• Καμία συμμετοχή Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο 
Το ψήφισμα αποστέλλεται στον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, καθώς και στις Πρεσβείες Η.Π.Α, Γαλλίας, Τουρκίας, στο γραφείο της Ε.Ε (Ελλάδας) όπως επίσης και στην Πρεσβεία της Συρίας. Το ψήφισμα αποστέλλεται επίσης στον ημερήσιο και τοπικό τύπο.
   
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Αγαπητοί Γονείς,   
Ο φετινός Σεπτέμβρης με το άνοιγμα των σχολείων μας βρίσκει όλους, εργαζόμενους και νεολαία με σοβαρά προβλήματα επιβίωσης από τη συνέχιση της πιο βάρβαρης πολιτικής Κυβέρνησης και Τρόικα.

Ο χώρος της δημόσιας εκπαίδευσης δέχεται ολομέτωπη επίθεση.
ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Ας μας απαντήσουν :
1.Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με 16.000 λιγότερους καθηγητές;
2. Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με 27αρια και 30αρια τμήματα, με μετακινήσεις μαθητών και κατευθύνσεων;

3. Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία χωρίς ένας μεγάλος αριθμός μαθητών των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ (περίπου 15.000) να βρίσκει τον καθηγητή του και τον τομέα στον οποίο φοιτούσε και θα ήθελε να συνεχίσει να φοιτά;
4. Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με καθηγητές που δεν ξέρουν σε ποια και πόσα σχολεία θα διδάξουν, σε ποια περιοχή της χώρας θα δουλέψουν κι αν θα έχουν δουλειά το επόμενο διάστημα;
5. Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με λειτουργικές δαπάνες μειωμένες κατά 60%. χωρίς χρήματα για ρεύμα, νερό, θέρμανση;
6. Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με προγράμματα που αναμορφώνονται κάθε ημέρα και περιμένουμε που θα σταματήσει η ρουλέτα; Χωρίς να υπάρχει μια μελέτη που να υποστηρίζει τη μια ή την άλλη αλλαγή;
7. Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με προγράμματα αποσπασματικά – επιστημονικά αντικείμενα κατακερματισμένα- με πληροφορίες ατάκτως εριμμένες αντί της γνώσης σε βάθος και πλάτος των γνωστικών αντικειμένων;
8. Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία και να ανταποκριθούν οι μαθητές που προέρχονται από φτωχές οικογένειες στον εξεταστικό μαραθώνιο που ετοιμάζουν, με εξετάσεις τύπου πανελληνίων στις τρεις τάξεις του Γενικού Λυκείου και στην Α τάξη των ΕΠΑΛ και μάλιστα χωρίς καμιά υποστηρικτική διαδικασία; Με αμφισβήτηση και αυτής της δυνατότητας να πάρουν απολυτήριο;
9. Μπορούν να λειτουργήσουν σχολεία που μετατρέπουν τα οράματα και τις προσδοκίες των μαθητών για επαγγελματική εκπαίδευση, σε απλήρωτη, ανασφάλιστη εργασία μέσω της μαθητείας, για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι εργοδότες;
10. Θα αποδεχτούμε για τα παιδιά μας τη θέση ενός μισοκαταρτισμένου εργάτη σε μια ειδικότητα που θα υπάρχει όσο εξασφαλίζει κέρδη στους εργοδότες και θα καταργείται όταν ο εργοδότης αυτός βρει αλλού, σε άλλο τόπο και κλάδο δυνατότητες για να αυξάνει τα κέρδη του;
11. Μπορούν να λειτουργήσουν και να παράγουν ποιοτικό έργο οι εκπαιδευτικοί σε σχολεία που λειτουργούν με την απειλή του ελεγκτή της δημόσιας διοίκησης, την απειλή των κακόβουλων καταγγελιών που οδηγούν σε βαριές πειθαρχικές ποινές και αργία όσους δε συμμορφώνονται με τις επιλογές τους;

Για όλους αυτούς τους λόγους και πολλούς άλλους εμείς οι εκπαιδευτικοί, μαζί με τους μαθητές και τους γονείς και όλους τους εργαζόμενους.
 ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ «ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ» ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ:
§  στην ουσιαστική μόρφωση για όλους τους μαθητές, χωρίς εξεταστικούς και ταξικούς φραγμούς,
§  στη σταθερή, μόνιμη αξιοπρεπή εργασία για εκπαιδευτικούς, για μαθητές – αυριανούς εργαζόμενους και για τους γονείς τους – τωρινούς εργαζόμενους κι ανέργους.
Αντιστεκόμαστε στη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Με μαζικούς ενωτικούς αγώνες ΜΠΟΡΟΥΜΕ και θα ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ αυτή την πολιτική.

ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΩΡΑΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Αθήνα, 9/9/2013

Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2013

Στην Θεσσαλονίκη για το συλλαλητήριο και το Εργατικό Κέντρο Θήβας

Το Εργατικό Κέντρο Θήβας, κάλεσε με ανακοίνωσή του όλα τα μέλη των σωματείων της δύναμής του, τους συνταξιούχους, τους άνεργους της περιοχής στο εργατικό συλλαλητήριο το ΣΑΒΒΑΤΟ 7  Σεπτέμβρη  στις 18:00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου, στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.  Από το σημείο αυτό θα ξεκινήσει μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας των εργατικών συνδικάτων προς το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Επίσης,  το Εργατικό Κέντρο Θήβας,  καλεί όσους θέλουν να συμμετέχουν στην διαμαρτυρία του προσεχούς  Σαββάτου, να δηλώσουν  συμμετοχή  στη  γραμματεία του Εργατικού Κέντρου  στα τηλέφωνα:  22620 29694  και 6982339454  έως και την Τετάρτη το μεσημέρι 14:00.