Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Ενιαίος Συλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Βοιωτίας καταδικάζει την επιχειρούμενη στρατιωτική επέμβαση στην Συρία


Οι ΗΠΑ, χώρες της ΕΕ όπως η Αγγλία και η Γαλλία και οι αναχρονιστικές μοναρχίες του αραβικού κόλπου όπως η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ ετοιμάζονται να επιτεθούν στρατιωτικά στη Συρία. Στη Συρία που δοκιμάζεται από τον εμφύλιο πόλεμο που συμμετέχουν πολλοί μισθοφόροι από 30 χώρες εκτός Συρίας. Με την προβοκάτσια για την ύπαρξη χημικών όπλων που δεν έχει αποδειχθεί ποιος τα χρησιμοποίησε, θέλουν να αρχίσουν ένα ιμπεριαλιστικό πόλεμο, όπως στο Ιράκ το Αφγανιστάν την Λιβύη και τη Γιουγκοσλαβία. Ο λόγος είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών και η γεωστρατηγική θέση της Συρίας.

Ο καπιταλισμός γεννάει κρίσεις και ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Κάθε νέος ιμπεριαλιστικός πόλεμος θα φέρει νέα βάσανα και αιματοχυσίες στους λαούς, θα προκαλέσει νέα κύματα μεταναστών και προσφύγων και θα αυξήσει τους κινδύνους για γενικευμένο πόλεμο. 

Το ΔΣ Του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Βοιωτίας :
• Καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επιχειρούμενη στρατιωτική επέμβαση στην Συρία που προετοιμάζουν οι Η.Π.Α, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, Τουρκία, Γαλλία κ.λ.π.
• Καταδικάζει την Κυβέρνηση για την στάση εμπλοκής-συμμετοχής σε αυτόν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. 
Απαιτούμε: 
• Να κλείσει τώρα η Νατοϊκή Βάση της Σούδας 
• Να μην διατεθούν υποδομές που βρίσκονται στην χώρα μας για οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας. 
• Καμία συμμετοχή Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο 
Το ψήφισμα αποστέλλεται στον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, καθώς και στις Πρεσβείες Η.Π.Α, Γαλλίας, Τουρκίας, στο γραφείο της Ε.Ε (Ελλάδας) όπως επίσης και στην Πρεσβεία της Συρίας. Το ψήφισμα αποστέλλεται επίσης στον ημερήσιο και τοπικό τύπο.
   
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου