Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Εγκαίνια-πρόκληση του Δήμου Θηβαίων

Εγκαίνια του «Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας» πραγματοποιεί ο Δήμος Θηβαίων την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη όπως διαπιστώσαμε από ανακοίνωση που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.
 Αναγνωρίζουμε την αγωνία του Δημάρχου και της δημοτικής πλειοψηφίας να παρουσιάσει κάποιο έργο αφού σιγά-σιγά μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο. Αναγνωρίζουμε ότι το επιδοτούμενο πρόγραμμα που θέλουν να εγκαινιάσουν έχει τις κοινωνικές του διαστάσεις. Όμως υπάρχουν και άλλα αντίστοιχα κοινωνικά προγράμματα στο Δήμο (πχ Βοήθεια στο Σπίτι), τα οποία έχουν ιδιαίτερη απήχηση στην κοινωνία και στα οποία οι εργαζόμενοι έχουν κάτι μήνες να πληρωθούν. Μήπως λοιπόν και το πρόγραμμα που θέλουν να εγκαινιάσουν εξυπηρετεί προεκλογικούς σκοπούς που ευκαιριακά αξιοποιεί η δημοτική αρχή για δημιουργία εντυπώσεων και στη συνέχεια αφεθεί και αυτό στην τύχη του όπως έχουν αφεθεί και άλλα παρόμοια προγράμματα; Γιατί δεν φτάνει να εγκαινιάζεις έργα που πληρώνονται από άλλους, αλλά χρειάζεται εφόσον τα αξιολογείς ως σημαντικά, να προβλέψεις και πως θα συνεχίσεις να τα υποστηρίζεις. Κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται, αφού η πλειοψηφία των κοινωνικών δομών του Δήμου υπολειτουργούν και τα προγράμματα που συνεχίζονται, στηρίζονται στην προσπάθεια και στις θυσίες που καταβάλουν οι εργαζόμενοι. 
Ας αφήσουν λοιπόν τα πανηγυράκια και τις εκδηλωσούλες γιατί αποτελούν πρόκληση για τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα αυτών της αυτοδιοίκησης, οι οποίοι ζούνε καθημερινά με την αγωνία της απόλυσης, της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας. Τούτη την περίοδο που όλοι οι εργαζόμενοι βρίσκονται στους δρόμους αγωνιζόμενοι και διεκδικώντας βασικά δικαιώματα όπως αυτά της εργασίας, της υγείας, της παιδείας, της ασφάλισης κλπ, δεν επιτρέπεται να σχεδιάζονται φιέστες που προκαλούν, γιατί τη δυσαρέσκεια των πολιτών για την ανυπαρξία τους θα την εισπράξουν όσο και αν προσπαθούν να δείξουν δήθεν ενδιαφέρον για την πόλη. 
Είναι λυπηρό ότι με τη λήξη της θητείας τους δεν υπάρχει αυτοδιοίκηση, δεν υπάρχει διεκδίκηση για την επιβίωση του Δήμου, οι δημότες δέχονται αλυσιδωτά χτυπήματα και εκείνοι θα υπερηφανεύονται για ένα έργο βιτρίνας (ανακατασκευή πεζόδρομου Επαμεινώνδα), η οποία ανακατασκευή μάλλον θα επιδιώξουν να διαρκέσει όσο και η θητεία τους. Και ελπίζουν ότι η αποπεράτωση θα γίνει κοντά στις δημοτικές εκλογές για να πραγματοποιήσουν και τα επόμενα εγκαίνια.

                                                                      ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου