Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Συνεργασία των φιλομνημονιακών-φιλοκυβερνητικών παρατάξεων στον Δήμο Θήβας για το θέμα της ΔΗΚΕΘ

Ο Θανάσης Σκούμας
Ο Δήμαρχος κ. Νικολάου
Με ανακοίνωσή τους, ο Σκούμας Θανάσης, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θήβας και ο Τσάκωνας Θανάσης, ανεξάρτητος σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Θήβας σχολιάζοντας τις παραιτήσεις μελών του Δ.Σ.  της ΔΗΚΕΘ τονίζουν οτι η δημοτική αρχή υπό τον Δήμαρχο  κ. Νικολάου (Ν.Δ.) αρνείται την ενημέρωση και οτι  η μείζων «αντιπολίτευση» (Σβίγγος-ΠΑΣΟΚ) συμπλέει απολύτως με τη δημοτική αρχή στο θέμα αυτό.  Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η παραίτηση του Προέδρου της ΔΗΚΕΘ που ανήκει στην δημοτική πλειοψηφία, αλλά και η εδώ και 2 μήνες παραίτηση αρχικώς 6 μελών (3 τακτικών και 3 αναπληρωματικών) που πρόσκεινται στην παράταξη του κ. Σβίγγου «σύγχρονος δήμος»   και η εν τέλει διατηρούμενη παραίτηση 3 μελών του Δ. Σ. της ΔΗΚΕΘ εξ αυτών των 6, κρίθηκε από το Δήμαρχο και την δημοτική πλειοψηφία, ότι δεν είναι γεγονότα σημαντικά για να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο κι έτσι με τη συναίνεση και των
Ο κ. Νικ. Σβίγγος
 παραιτηθέντων, αναβλήθηκε το θέμα της αναπλήρωσης των παραιτηθέντων από το Δ.Σ. της ΔΗΚΕΘ, χωρίς να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο.
Και ενώ απ’ ότι φαίνεται η παραίτηση του Προέδρου της ΔΗΚΕΘ κ. Δρένιου, συμψηφίστηκε με την προσφορά της θέσης του αντιδημάρχου, το θέμα της παραίτησης των 3 που προέρχονται από την παράταξη του κ. Σβίγγου, αναμένεται να έχει κι αυτό «αίσιο» τέλος, αφού κάτι μεσολάβησε και οι παραιτηθέντες συναίνεσαν και αναβλήθηκε το θέμα. Είναι οφθαλμοφανές ότι υπήρξε σύγκλιση του Δημάρχου και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, για την υποβάθμιση του θέματος. Είναι άλλη μια ένδειξη της πλήρους συνεργασίας των δύο Φιλοκυβερνητικών -μνημονιακών παρατάξεων. Η ανακοίνωση όμως των παραιτηθέντων προ 2 μηνών, υπενθυμίζει, ότι σε αυτήν κατήγγειλαν την καθυστέρηση πληρωμής των εργαζομένων τη ΔΗΚΕΘ, την καθυστέρηση καταβολής (9 ήδη μηνών) για τα κοινωνικά προγράμματα, καθώς και άλλα ζητήματα για τη «δημοκρατική διοίκηση» της ΔΗΚΕΘ και σημείωναν με έμφαση «ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ».
Την 1-8-2013 αποφασίστηκε η μείωση της χρηματοδότησης της ΔΗΚΕΘ από τη δημοτική πλειοψηφία κατά 60.000€, με ότι αυτό συνεπάγεται για την μισθοδοσία των υπαλλήλων της και την βιώσιμη λειτουργία της επιχείρησης, χωρίς να υπάρξει προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΘ. Έτσι παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα:

Σε τι δεν ήθελαν να είναι συνένοχοι οι παραιτηθέντες; Συνεχίζουν να μην θέλουν να είναι συνένοχοι; Ο Πρόεδρος παραιτήθηκε για την μείωση της χρηματοδότησης της ΔΗΚΕΘ; Ποια ήταν τα ανταλλάγματα και ποια η συμφωνία της δημοτικής αρχής με την παράταξη των παραιτηθέντων «σύγχρονος δήμος» για την από κοινού υποβάθμιση του θέματος;  Τι θα γίνει με τα κοινωνικά προγράμματα («βοήθεια στο σπίτι» κλπ), τις δράσεις και τις δομές (Δημοτικό Ωδείο κλπ) που διατηρεί η ΔΗΚΕΘ; Και τέλος, ποιο είναι το μέλλον της ίδιας της επιχείρησης;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου