Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο Σαράντι

Η καταιγίδα δεν στάθηκε εμπόδιο για να γίνει για μια ακόμα φορά με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, η θρησκευτική τελετή  της Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στο Σαράντι. 
Από νωρίς είχαν αρχίσει οι προετοιμασίες. Με την φροντίδα του τοπικού Συμβουλίου και του εξωραϊστικού Συλλόγου ο «Ποσειδών», κατέφθασε από τα Χώστια έγκαιρα στην παραλία ο παπα-Κυριάκος με την κουστωδία του και πήρε θέση για τον αγιασμό των υδάτων. Κάτοικοι των Χωστίων και του Σαραντίου, οικιστές, δημότες, νέοι και γέροι, ψαράδες, κτηνοτρόφοι, επαγγελματίες, άνεργοι και εργαζόμενοι, αλλοεθνείς και ημεδαποί, βρέθηκαν όλοι μαζί στην συνάντηση αυτή αγιασμού των υδάτων και εκδίωξης των καλικατζάρων. Αντάλλαζαν ευχές για το νέο έτος, γελούσαν αστειευόμενοι και γενικά συμπεριφέρονταν  σαν πολύβουο μελίσσι αλλά και  σαν ευσεβές ποίμνιο κατά την δοξολογία, μετά από τις δέουσες συστάσεις του νεαρού σεβάσμιου  ιερέα.
 Ήταν μια ατμόσφαιρα τοπικής ενότητας του κόσμου, χαράς, προσωπικής προσφοράς, πρωτοβουλίας, δημιουργίας  και αισιοδοξίας παρά τις δύσκολες καιρικές και κοινωνικές συνθήκες και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες αυτών  που τα τελευταία χρόνια θέλουν να επιβάλουν την πολυδιάσπαση του κόσμου,  την κατήφεια, την απομόνωση, την απαισιοδοξία. Ακολουθεί ένα μικρό φωτορεπορτάζ για την τελετή για την αρτιότητα της οποίας, όπως παρατήρησαν ορισμένοι παράγοντες, αξίζουν συγχαρητήρια στους τοπικούς διοργανωτές της.

Από νωρίς ο κόσμος είχε πάρει θέσεις


 Έτοιμοι και οι εθελοντές δύτες που το καίκι τους  μετέφερε τους από το λιμάνι στην παραλία


Ο παπα-Κυριάκος επί το έργον


Μεγάλος ήταν ο συναγωνισμός μεταξύ των δυτών



Ο Κώστας για δεύτερη χρονιά νικητής





Οι κυρίες του ¨Ποσειδώνα", μετά την πίτα και την λαχειοφόρο μοίρασαν πλούσια δώρα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου