Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Το ημερολόγιο της Κίνησης Πολιτών Θίσβης για το 2014

Μια καλαίσθητη καλλιτεχνική δουλιά είναι το ημερολόγιο του 2014 που κυκλοφόρησε η γνωστή για τους αγώνες της για το περιβάλλον και τα προβλήματα του "ιδιαίτερου αυτού τόπου" Κίνηση Πολιτών Θίσβης. Να πως το παρουσιάζουν οι δημιουργοί του:

Το ημερολόγιο της Κίνησης Πολιτών Θίσβης για το 2014, δημιουργήθηκε με τις φωτογραφίες μιας γαλλίδας φίλης, της Colette Beaudot. Την ευχαριστούμε πολύ που μας τις προσέφερε για να αποτελέσει την ευχή όλων μας για ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!
Ο φακός της αποθανάτισε πρόσωπα και τοπία του χωριού μας από το 1978 έως το1980.

Πρωταγωνιστές συνήθως στις φωτογραφίες της, είναι τα γνώριμα σημεία του χωριού μας εκείνο τον καιρό (που αν και δεν είναι τόσο μακρυνός, φαντάζουν σήμερα εξ αιτίας της αλλαγής του τοπίου σαν να έχει περάσει ένας ολόκληρος αιώνας.
Προσθήκη λεζάντας

Άλλοτε πάλι η φωτογραφική μηχανή της επικεντρώνεται στους παππούδες και στις γιαγιάδες μας στο φυσικό περιβάλλον της εποχής, που με το φιλόξενο αλλά και περίεργο βλέμμα τους αναρωτιούνται φωναχτά «ποια είναι η ξένη;» και την εμπιστεύονται.

Η άλλη όψη του χωριού μας, η λιγότερο «εξελιγμένη» αλλά περισσότερο φιλική στο περιβάλλον και ανθρώπινη, αυτή που κρατάμε σήμερα ζωντανή στις καρδιές μας από την Θίσβη, κυριαρχεί στις φωτογραφίες της Colette.

Η Κίνηση Πολιτών Θίσβης θέλησε με αυτό το ημερολόγιο να τιμήσει την Colette αλλά και κάθε φίλο της Θίσβης, που ενώ δεν κατάγεται από το χωριό μας, αγαπά και σέβεται αυτόν τον ιδιαίτερο τόπο.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την συμπατριώτισσά μας Αντιγόνη Γαβριατοπούλου, για την βοήθειά της στον προετοιμασία και επεξεργασία της συγκεκριμένης έκδοσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου