Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Η παρουσίαση των συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης στην περιφέρεια Στ. Ελλάδας και το Δήμο Θήβας

Ο Γιώργος Γκικόπουλος και ο Αντώνης Τουλουμάκος
Την Τετάρτη 26/3 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση παρουσίασης των συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμος Θήβας, Ομιλητές ήταν ο Γιώργος Γκικόπουλος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας και ο Αντώνης Τουλουμάκος, υποψήφιος Δήμαρχος Θήβας
    Στην εκδήλωση ο υποψήφιος Δήμαρχος Θήβας  Αντώνης Τουλουμάκος, αφού παρουσίασε την σημερινή κατάσταση στον Δήμο, ανέπτυξε  τους παρακάτω βασικούς άξονες,  για τους οποίους η παράταξη θα επανέλθει με πιο συγκεκριμένες προτάσεις.
    1) Το ζήτημα της προστασίας των ανέργων και των χαμηλόμισθων. Διεκδικούμε πρακτικά μέτρα ελάφρυνσης των τμημάτων αυτών, όπως είναι η μείωση ή ακόμη και η απαλλαγή από Δημοτικά Τέλη. Επίσης η έμπρακτη βοήθεια του Δήμου για να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό, να μην εκπλειστηριαστεί κανένα σπίτι.
2)      Το ζήτημα της παιδείας, συνολικά τα προβλήματα των οικογενειών με παιδιά. Διεκδικούμε την εξασφάλιση της πλήρους και επαρκούς χρηματοδότησης των σχολείων από το κράτος. Καμία ανταποδοτικότητα, μακριά από λογικές χορηγών. Διεκδικούμε την πλήρη πρόσβαση όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου και την κατάργηση των τροφείων. Επίσης να πάψει η ανταποδοτικότητα σε μια σειρά υπηρεσιών όπως Δημοτικό Ωδείο κ.α.
3)      Το ζήτημα της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα. Απαιτούμε από το κράτος να πάρει άμεσα μέτρα για την απορρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα. Και φυσικά να πάψει η Δημοτική Αρχή, όπως και οι γειτονικές να κουκουλώνουν το πρόβλημα με επιχειρήματα και έρευνες ότι το εξασθενές χρώμιο υπάρχει στο υπέδαφος της περιοχής από καταβολής κόσμου.
4)      Το ζήτημα του νερού, της ύδρευσης. Παλεύουμε για δημόσια εταιρεία ύδρευσης, με παροχή δωρεάν ύδρευσης. Διεκδικούμε άμεσα μέτρα μείωσης του τιμολογίου του νερού της ΔΕΥΑΘ, είναι χαρακτηριστικό ότι η ΔΕΥΑΘ έχει πληρώσει για 6 εκατ. δάνεια 14 εκατ, και χρωστάει άλλα 6 εκατ.
5)      Στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, διεκδικούμε τη δωρεάν διαχείρισή τους, συνολικά των στερεών αποβλήτων από ενιαίο κρατικό φορέα.
6)      Στο θέμα των εργασιακών σχέσεων. Παλεύουμε για προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
7)      Διεκδικούμε να γίνουν έργα ζωτικής σημασίας, τόσο στην καθημερινότητα σε γειτονιές και χωριά, όσο και έργα βασικά όπως πχ ο βιολογικός καθαρισμός στον πρώην Δήμο Πλαταιών.
8)      Στο ζήτημα της Υγείας, παλεύουμε για δημόσια δωρεάν υγεία, νοσοκομείο πλήρως στελεχωμένο, δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας. 
  
Επίσης παρουσιάστηκαν τα πρώτα ονόματα υποψηφίων για την Περιφέρεια και το Δήμο.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΣΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ (ΚΑΠΑΡΕΛΙ)
ΛΟΪΖΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (ΘΗΒΑ), ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ ΑΛΕΞΗΣ (ΘΕΣΠΙΕΣ), ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ (ΟΙΝΟΦΥΤΑ), ΡΩΜΑΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΘΗΒΑ), ΣΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΕΛΛΟΠΙΑ)

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΣΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΣ  ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΟΥΛΟΥΜΑΚΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Εκλογική Περιφέρεια Θήβας

ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΜΑΓΔΑ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ – ΔΕΛΗΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΓΚΙΟΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΓΚΟΥΜΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, ΘΩΜΟΥ ΓΙΑΝΝΑ, ΚΑΒΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΟΛΛΙΑΣ (ΜΠΕΛΙΑΣ) ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΟΛΟΒΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΛΑΛΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΛΙΑΜΠΟΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΛΙΑΜΠΟΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΛΟΪΖΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΓΩΓΩ, ΜΕΛΙΣΣΑΡΗΣ ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ, ΜΗΛΙΟΣ ΘΕΜΗΣ, ΜΠΑΡΑΚΑΚΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, ΜΠΕΡΔΟΥ ΒΙΚΥ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΣ ΗΛΙΑΣ, ΡΕΝΔΟΥΜΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΝΑΓΙΑ), ΡΩΜΑΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ, ΣΑΛΤΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΨΟΥΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Εκλογικές Περιφέρειες Βαγίων, Θίσβης, Πλαταιών

ΝΤΟΜΟΡΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ (ΧΩΣΤΙΑ), ΜΕΞΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ (ΒΑΓΙΑ), ΣΥΡΟΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ (ΕΛΛΟΠΙΑ), ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΛΕΥΚΤΡΑ), ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΒΑΓΙΑ)

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Επιτυχημένη η παρουσίαση των βασικών αξόνων των θέσεων και των αρχών, του «Αυτοδιοικητικού Ριζοσπαστικού Κίνηματος» στη Θήβα

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παρουσίαση των βασικών αξόνων των θέσεων και των αρχών, της δημοτικής παράταξης «Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα», από τον υποψήφιο Δήμαρχο, ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΡΔΑΤΖΗ, τη Τετάρτη το απόγευμα στο «ΖΗΘΟ», στη ΘΗΒΑ.
 Το σημαντικότερο και πιο ενδιαφέρον στην εκδήλωση αυτή, ήταν το γεγονός ότι, δεν ήταν μόνο μια απλή αναφορά στις αρχές της παράταξης, ένας μονόλογος από τη μεριά του υποψηφίου Γ.Κόρδατζη και των συνεργατών του, αλλά έγινε μια ζωντανή και γόνιμη συζήτηση  με τους παρευρισκόμενους πολίτες και δόθηκαν απαντήσεις σε πολλές και «δύσκολες» ερωτήσεις των εκπροσώπων των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης.
Τη Τετάρτη το απόγευμα στο «ΖΗΘΟ», εκφράστηκε σε όλους τους τόνους, από τον επικεφαλής του «Αυτοδιοικητικού Ριζοσπαστικού Κινήματος» και υποψήφιο Δήμαρχο Γ.Κόρδατζη ότι από την πρώτη μέρα στο Δήμο, αν ο λαός του Καλλικρατικού δήμου Θηβαίων, μας εμπιστευθεί αυτή τη θέση
1.      Θα  εργαστούμε με κινηματική ηθική και εντιμότητα. Θα πολεμήσουμε τη διαφθορά και θα εξασφαλίσουμε δομές για ουσιαστικό λαϊκό και κοινωνικό έλεγχο, με λογοδοσία των αρχών και των υπηρεσιών στην κοινωνία και θα εξασφαλίσουμε την άμεση πρόσβαση  και συμμετοχή του πολίτη στα κέντρα των αποφάσεων.
2.    Ο δήμος δεν θα είναι απλός θεατής των εξελίξεων, αλλά ενεργός διαμορφωτής αυτών προς το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου.
Κανένα πρόβλημα «κάτω από το χαλί», πρακτική που έφερε ολόκληρο το δήμο στα σημερινά αδιέξοδα. Με τη συμμετοχή των κοινωνικών ομάδων , των πολιτών τη διάθεση και το πείσμα που μας διακρίνει, θα απαντήσουμε σ’ όλες τις προκλήσεις.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γ.Κόρδατζης, πέρα από τις θέσεις-προτάσεις-λύσεις  της παράταξης για τα διάφορα προβλήματα που έχει ο δήμος μας, από τον Ελαιώνα έως το Σαράντι, αναφέρθηκε στην έμπρακτη συμβολή της δημοτικής αρχής στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η πρόταση για την ανάκαμψη της αγροτικής παραγωγής ώστε ο θηβαϊκός κάμπος να επανακτήσει τη θέση του στην παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής και της πατρίδας μας γενικότερα, έτσι που οι αγρότες μας να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Η άρδευση όλου του κάμπου να γίνει με το πλεονάζον νερό της Υλίκης που σήμερα πάει χαμένο. Με τεκμηριωμένα επιχειρήματα, με επιμονή και πείσμα θα διεκδικήσουμε κάτι τόσο σημαντικό και σπουδαίο για το τόπο. ήρθε η ώρα εμείς να κάνουμε πραγματικότητα. Είναι κάτι που το δικαιούμαστε, μας το χρωστάνε.

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Πανηγυρική παρουσίαση του Αυτοδιοικητικού Ριζοσπαστικού Κινήματος την Τετάρτη 19 Μαρτίου



Την εντυπωσιακή αποδοχή των προτάσεων του Αυτοδιοικητκού Ριζοσπαστικού Κινήματος σε όλη την έκταση του Δήμου Θηβαίων  διαπίστωσε το Συντονιστικό όργανο σε πρόσφατη συνεδρίασή του.  Με  πρωτεργάτη τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη Κόρδατζη, ολοκληρώνει σύντομα την κατάρτιση του Ψηφοδελτίου Νίκης στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές.  Παράλληλα, στην παραπάνω συνεδρίαση  αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων και τα εξής:
    1. Να γίνει πανηγυρική παρουσίαση της παράταξης και των βασικών θέσεων της από τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Κόρδατζη, τη Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014 στο καφέ «ΖΗΘΟΣ», στον πεζόδρομο της Επαμεινώνδα, στις 6 το απόγευμα.
    2. Στη συνέχεια θα δοθεί συνέντευξη τύπου, όπου ο Γιάννης Κόρδατζης θα απαντήσει σε ερωτήσεις των προσκεκλημένων δημοσιογράφων από τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα της περιοχής.
    3. Να ξεκινήσουν από την επόμενη εβδομάδα, προγραμματισμένες επισκέψεις του υποψηφίου δημάρχου με υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, στις γειτονιές, τις συνοικίες στην πόλη της Θήβας και στα δημοτικά διαμερίσματα.
   4. Παράλληλα, το Συντονιστικό Όργανο αποσαφήνισε είναι ανοιχτό σε κάθε μέλος-φίλο της παράταξης που θέλει να συμμετέχει.
    5. Η επιτροπή προγράμματος συνεχίζει εντατικά για να το έχει σύντομα έτοιμο, να το παρουσιάσει στην γενική συνέλευση για την τελική συζήτηση, έγκρισή του. 

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Ερωτήσεις Δημοτικού Ελέγχου από τον Θανάση Σκουμα

Σημαντικές επίκαιρες ερωτήσεις Δημοτικού Ελέγχου για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων  της 05-03-2014 διετύπωσε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Θανάσης Σκούμας. Οι ερωτήσεις αυτές είναι κατά σειρά οι εξής:

 ΕΡΩΤΗΣΗ 1η  Πριν μερικές ημέρες έκλεισαν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ στη Θήβα. Το Νοσοκομείο Θηβών βαίνει συνεχώς υποβαθμιζόμενο και το μόνο που απασχολεί τους κυβερνητικούς παράγοντες της πόλης είναι η θέση του υποδιοικητή και η νομή της εξουσίας. Η πολιτική που εφαρμόζει και αυτή η κυβέρνηση έχει ως συνέπεια την κατάργηση ή συντριπτική υποβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας και την αδυναμία πρόσβασης σε παροχές κοινωνικής ασφάλισης και παροχές δημόσιας υγείας για πολύ μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας. Παρά την ολοφάνερη ευθύνη των κυβερνητικών βουλευτών και αυτής της μνημονιακής κυβέρνησης, που ψήφισαν και ψηφίζουν την ιδιωτικοποίηση της υγείας και το κλείσιμο κοινωνικών δομών υγείας, κοινωνικής ασφάλισης και κλείσιμο βασικών δημόσιων υπηρεσιών και στην πόλη μας, εντούτοις το δημοτικό συμβούλιο και ο Δήμαρχος, δεν εγείρουν καμία αξίωση εναντίον τους παρά την πρόταση μας να κηρυχθούν ανεπιθύμητοι για την πόλη.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Δήμαρχος
-Εντός του διαστήματος που υπολείπεται για την ολοκλήρωση της θητείας του, ήτοι των επόμενων μηνών, με ποιον τρόπο σκέφτεται να αντιμετωπίσει την περιθωριοποίηση της Θήβας από την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης;
-Σκέφτεται μήπως έστω και τώρα να διακόψει τον ομφάλιο λώρο με τους κυβερνητική πολιτική και να υπερασπιστεί την πόλη;
-Σκέφτεται να καταγγείλει έστω και τώρα τους κυβερνητικούς βουλευτές, που με την ψήφο τους, έχουν συντρίψει την πόλη, τους Θηβαίους πολίτες και εξαθλιώσει την τοπική κοινωνία; 

      ΕΡΩΤΗΣΗ 2η     Εδώ και αρκετό καιρό καμία ενημέρωση δεν έχουμε για την περιβόητη Μονάδα Επεξεργασίας σύμμεικτων Απορριμμάτων (ΜΕΑ) που προωθεί η ΔΕΠΟΔΑΘ, η οποία πρόκειται να υποδεχθεί πλην των απορριμμάτων της Θήβας και αυτά της Λοκρίδας (τουλάχιστον). Παρά την τεράστια προβλεπόμενη δαπάνη και την παραβίαση της οδηγίας σχετικά με την εξάντληση των δράσεων ανακύκλωσης, επαναχρησιμοποίησης, κομποστοποίησης κλπ, η πολιτική ηγεσία της ΔΕΠΟΔΑΘ, συνεχίζει να προωθεί την μονάδα σύμμεικτων απορριμμάτων. Παρά την επισήμανσή μας σε προηγούμενη ερώτησή μας σχετικά με την με αριθμό 20/2012 έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, που αναφερόταν στην παρατήρηση να μην προωθούνται επεξεργασίες σύμμεικτων απορριμμάτων, και την ευθεία πρόταση να εστιάσουν τα κράτη μέλη στις υποδομές διαχείρισης αποβλήτων που επεξεργάζονται απόβλητα διαχωρισμένα στην πηγή, εντούτοις ουδέν απαντήσατε. Γι’ αυτό θέτουμε για άλλη μια φορά την ερώτηση:
1)Γιατί δεν γίνεται καμία συζήτηση για την διαχείριση των αστικών απορριμμάτων της περιοχής μας, ώστε να τεθούν όλα τα δεδομένα σε γνώση των  συμπολιτών μας και να γνωρίζουν την πλήρη αλήθεια για τη ΜΕΑ;
2) Ποια είναι η σημερινή φάση στην οποία βρίσκεται η ΜΕΑ;
3) Πόσες είναι οι υποστηρικτικές συμβάσεις που έχει συνάψει η ΔΕΠΟΔΑΘ, τι ποσού η κάθε μία και σε πόσες από αυτές, προσήλθε μόνο ένας υποψήφιος ανάδοχος-εργολάβος; Ποιοι είναι οι προσληφθέντες σε αυτές τις υποστηρικτικές συμβάσεις και αν οι προσληφθέντες  έχουν συγγενική σχέση με δημοτικούς άρχοντες από το 2011 έως σήμερα; Γιατί παρακάμπτονται  οι προσλήψεις στη ΔΕΠΟΔΑΘ και ανατίθενται αυτές στους εργολάβους;  
4)Γιατί δεν έχουν απαντηθεί μέχρι σήμερα και δεν απαντάται το θέμα με τις αμοιβές του Γ. Διευθυντή από το 2007 έως το 2011;  Σας εμποδίζει κάποιος να δώσετε τα στοιχεία;
5)Ποιος είναι νομικός σύμβουλος της επιχείρησης, πώς επιλέγεται και ανανεώνεται η σύμβασή του και ποια είναι το ετήσιο κόστος για την επιχείρηση; Ποιο το έργο του;
6)Πόσο κόστισε η ανακαίνιση του ιδιωτικού κτιρίου που μισθώθηκε για τα νέα γραφεία της ΔΕΠΟΔΑΘ και οι διάφορες αγορές για τον εξοπλισμό του;
7)Ποια τα αναλυτικά ταμειακά απολογιστικά στοιχεία της ΔΕΠΟΔΑΘ από το 2007 έως σήμερα;
               
                ΕΡΩΤΗΣΗ 3η    Η έναρξη της ανακατασκευής του πεζόδρομου της Επαμεινώνδου, γίνεται σε μια περίοδο όπου η κρίση συντρίβει την τοπική κοινωνία, τους εμπόρους, καταστηματάρχες, εργαζόμενους κλπ. Από τη συζήτηση που έγινε στο Συνεδριακό Κέντρο προ μερικών ημερών, διεφάνη ότι οι πολίτες αγνοούν τις παραμέτρους του έργου αυτού και δεσμευτήκατε ότι θα λάβετε υπόψη τα αιτήματα των πολιτών και θα διορθωθεί η μελέτη ώστε να αντιμετωπιστούν οι αδικίες και οι επιβαρύνσεις που γίνονται χωρίς λόγο σε βάρος διάφορων χρηστών του πεζόδρομου. Επίσης δεσμευτήκατε ότι θα ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας των καταστημάτων που βρίσκονται στο χώρο που εκτελούνται σήμερα εργασίες. Πότε προβλέπετε να συζητηθούν και να εγκριθούν οι διορθώσεις στη μελέτη και με ποιες ενέργειες θα προστατευτούν τα καταστήματα στο τμήμα που γίνονται σήμερα οι εργασίες;   

ΕΡΩΤΗΣΗ 4η     Στην περιοχή του Δήμου Θηβαίων εγκαταστάθηκαν ήδη και λειτουργούν μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από αιολική ενέργεια (και ηλιακή ενέργεια).
Έχουν καταβληθεί τα αντισταθμιστικά οφέλη από την λειτουργία αιολικών πάρκων, που ήδη λειτουργούν στα όρια του Δήμου Θηβαίων;
Έχουν αποδοθεί σύμφωνα με τον προορισμό τους στις τοπικές κοινότητες Πλαταιών (κλπ) και Θίσβης, εκ των οποίων διέρχονται τα δίκτυα αυτά σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 25 παρ. Α.3.(ιιι) ν. 3468/2006; Αν όχι γιατί δεν αποδόθηκαν εντός του 2013 τα αντίστοιχα κονδύλια, για την ικανοποίηση των αναγκών αυτών των κοινοτήτων;
Αποδόθηκε η  προβλεπόμενη από το άρθρο 25 παρ. Α.3.(ι) πίστωση του 1% στους δικαιούχους οικιακούς καταναλωτές των δημοτικών ή τοπικών κοινοτήτων Πλαταιών κλπ, και Θίσβης από την εγκατάσταση λειτουργίας των ΑΠΕ αυτών; Αν όχι τι προτίθεται να πράξει για την απόδοση των ποσών αυτών ο κ. Δήμαρχος;
              
            ΕΡΩΤΗΣΗ 5η    Γιατί ταυτίστηκε η δημοτική αρχή με τη νομιμοποίηση του κρηπιδώματος Β των λιμενικών έργων στη Νούσα Θίσβης, παρά το γεγονός ότι υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά της νομιμοποίησης της παρανομίας, την οποία υποστήριξε ο Δήμος και στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο; Γιατί άλλαξε την προηγούμενη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας και των πολλών αποφάσεων του πρώην Δήμου Θίσβης;
Πώς εννοείτε την υπεράσπιση του δημοτικού και το δημόσιου συμφέροντος όταν αποδέχεστε πλήρως τις επιδιώξεις των ιδιωτικών συμφερόντων;      
ΕΡΩΤΗΣΗ 6η    Ποιες οι ενέργειες σας  να υπερασπιστείτε τους σχολικούς φύλακες κλπ, του Δήμου Θηβαίων που αντιμετωπίζουν άμεσα το φάσμα της απόλυσης;
        
               ΕΡΩΤΗΣΗ 7η     Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υδροδότηση με καθαρό νερό του Ελεώνα και του Νεοχωρακίου;
Σε τι ποσοστά ανέρχεται η περιεκτικότητα του εξασθενούς σήμερα στις περιοχές του Δήμου Θηβαίων; Ελέγχεται η βιομηχανική περιοχή Θίσβης;
Υπάρχει κάποια συνεργασία με την Περιφέρεια Σ. Ελλάδας, το ΥΠΕΚΑ και τους επιθεωρητές περιβάλλοντος, για την αντιμετώπιση της βιομηχανικής ρύπανσης και δίωξης των ρυπαντών;
Σε σχέση με τη ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα από βιομηχανίες της περιοχής, ποια είναι τα μέτρα που έλαβε τα χρόνια αυτή η δημοτική αρχή και γιατί δεν προωθήθηκε η πρόταση μας για χρηματοδότηση (από το πράσινο ταμείο ή άλλη πηγή) μελέτης χαρτογράφησης της ρύπανσης, ώστε να υπάρχει αφενός μια σαφής εικόνα της που βρίσκεται αυτή, αλλά και η χρηματοδότηση απορρύπανσης όπου αυτή συναντάται;
            ΕΡΩΤΗΣΗ 8η      Ποια είναι σήμερα η πραγματική οικονομική κατάσταση στη ΔΕΥΑΘ;
Ποια η εξέλιξη στις εκφρασμένες προθέσεις της κυβέρνησης να κλείσουν τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης; Συνεχίζεται η ανάθεση σε εργολάβο της λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού της Θήβας;

           ΕΡΩΤΗΣΗ 9η     Το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών έκανε μία συνεδρίαση σε 3 χρόνια και 2 μήνες, αλλά καμία απόφασή του δεν υλοποιήθηκε. Γιατί δεν είχατε καμία διάθεση ενεργοποίησης του θεσμού αυτού για την ομαλή ένταξη των μεταναστών στην τοπική κοινωνία;
         ΕΡΩΤΗΣΗ 10η    Ποια είναι η επιχείρηση που αρνείται να καταβάλλει δημοτικά τέλη, την ώρα που οι δημότες της Θήβας πληρώνουν υπέρογκα ποσά στη ΔΕΗ και χαράτσια και ποια είναι τα ποσά που δεν έχουν καταβληθεί έως σήμερα;

            ΕΡΩΤΗΣΗ  11η
Προτίθεστε έστω και σήμερα να αναθέσετε πλήρη μελέτη υδροδότησης της Αλυκής;   

      Ο Ερωτών Δημοτικός Σύμβουλος
           Αθανάσιος Δ. Σκούμας


Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Αποστόλου και γιατί η Στερεά μαζί του; από τον πολιτικό μηχανικό Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου (1.3.2014) *

Με τον θάνατο του Κώστα Φιλίνη πολλοί κατέβασαν από τις βιβλιοθήκες  κάποια έργα του και ένα από αυτά  ‘’ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΓΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ’’ εκδ ’’ΚΕΙΜΕΝΑ’’  του  1972 . Θέλοντας  να επεκτείνω  τις μαθηματικές μου γνώσεις σε εφαρμοσμένα πεδία , παράλληλα με τις πολιτικές ανησυχίες , το διάβασα ‘’μονορούφι ‘’.
Ήταν το πρώτο στο είδος του στην ελληνική  βιβλιογραφία.  Μέχρι τότε το μάθημα διδάσκονταν στα Οικονομικά  και Μαθηματικά Πανεπιστημιακά   τμήματα από λίγους  διδάσκοντες και  μεταφρασμένες σημειώσεις.  Σήμερα  υπάρχουν πολλά  και ένα απ΄ αυτά του γνωστού καθηγητή Γιάννη Βαρουφάκη  με τίτλο : ‘’Θεωρία Παιγνίων’’.  Θα σημειώσω ότι  στον τομέα αυτό διεθνώς διαπρέπει ο (30χρονος καθηγητής στο ΜΙΤ) Κωνσταντίνος Δασκαλάκης διπλωματούχος ΕΜΠ πού έλυσε το γρίφο του Τζον Νας. Περισσότερα στην ‘’Ελευθεροτυπία’’ http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=409143 υπό τον τίτλο :  ’’ Ένα ελληνικό υπέροχο μυαλό’’, στις  12.1.2014.
Ξαναδιαβάζοντάς το  μετά πολλά χρόνια είδα με έκπληξη ότι η υποψηφιότητα Αποστόλου για τη θέση του περιφερειάρχη Στερεάς υπακούει σε κάποιους  από αυτούς τους κανόνες.
 Το αν δεν ακούστηκε η φωνή των οργανώσεων στην επιλογή  ή μόνο αυτή  των νομαρχιακών επιτροπών  και δεν ξέρω κατά πόσο ,  ‘’αποζημιώνεται’’  από την ορθότητα της επιλογής όπως θα καταδείξω παρακάτω:
1. Είναι από την Εύβοια τον μεγαλύτερο σε πληθυσμό Νομό της Περιφέρειας ,που παρ΄ότι δεύτερο μετά την Κρήτη νησί της Ελλάδας , βιώνει έντονα την μόνιμη εγκατάλειψη και ότι αυτό συνεπάγεται
2. Οι Ευβοείς είχαν αντιταχθεί σθεναρά εξ αρχής στην ένταξη των στο σημερινό σχήμα , διεκδικούσαν την έδρα της Περιφέρειας ,ήθελαν να πάνε στην Αττική και δεν είναι  τυχαίο που  οι διπλωματούχοι  μηχανικοί   ίδρυσαν ιδιαίτερο περιφερειακό τμήμα ΤΕΕ
3. Απ εδώ ξεκινούσαν τα αίτια που είχαν δημιουργήσει κατ επανάληψη εντάσεις μεταξύ περιφερειάρχη(Περγαντά )και αντιπεριφερειάρχη ( Μπουραντά ).
Τολμώ να πώ ότι το βάθος του πορθμού του Ευρίπου είναι τίποτε μπροστά στο αβυσσαλέο χάσμα στις   μεταξύ των σχέσεις δύο ανδρών  και ίσως κληθεί να δώσει η δικαιοσύνη τη λύση  .
4. Το ρήγμα όμως με  την Εύβοια δεν  έμεινε στα  πλαίσια του περιφερειακού συμβουλίου ,αλλά  επεκτάθηκε στις σχέσεις του περιφερειάρχη με το Εργατικό Κέντρο της Ευβοίας.
Ο Ευάγγελος Αποστόλου γνωρίζει  άριστα το σύνολο των παραγωγικών  δραστηριοτήτων  που ασκούνται στην περιφέρεια γιατί:
Έχει  μακρά κοινοβουλευτική του θητεία και  προέρχεται από ένα νομό που λόγω της θέσης και της φυσιογνωμίας του καλύπτει  όλο το φάσμα των παραγωγικών  δραστηριοτήτων.
Εχει εγκύψει λόγω ειδικότητας στην πρωτογενή παραγωγή  (αγροτικά, δασικά, κτηνοτροφικά, αλιευτικά, μελισσοκομικά, συνεταιριστικά )  .    Αξίζει να διαβάσετε το άρθρο του στην ‘’Ελευθεροτυπία’’  19.2.2014 με τίτλο: ‘’Γιατί οι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους’’  Με τα πολλά εργοστάσια  στο Νομό ,  που σήμερα βιώνει την  ολοσχερή  αποβιομηχάνιση και αποεπένδυση, γνωριζει τα προβλήματα  στη δευτερογενή  παραγωγή
Με το  θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Αλιβέρι και τα χαλύβδινα ‘’δάση’’ των ανεμογεννητριών να αφανίσουν τον  φυσικό δασικό πλούτο του νησιού γνωρίζει όσο λίγοι τον ακρως νευραλγικό ενεργειακό τομέα
 Στον τουρισμό επίσης με τις εκτεταμένες παραλίες, τα βουνά  και τις ιαματικές πηγές της Εύβοιας.
Είναι ήπιος, με γνώσεις , ήθος , χαμηλών τόνων, δεν προκαλεί αντιθέσεις, έμπειρος κοινοβουλευτικός ,μαχητικότατος όπου και όταν πρέπει, καλός στο βήμα της Βουλής, με σαφείς  πάντα και όχι συγκυριακά στην περιφερειακή ανάπτυξη και αποκεντρωτική  αντίληψη -που είναι και το  μέγα ζητούμενο- απολαμβάνει της διαπαραταξιακής εκτίμησης των Ευβοέων και εκλέγεται συνεχώς.
Απτό δείγμα είναι ότι κατά τις εμφανίσεις του στο  κανάλι  STAR Κεντρικής Ελλάδος  παρέκαμψε και αγνόησε εύστροφα τον πειρασμό να χαρακτηρίσει το έργο του απερχόμενου περιφερειάρχη κ. Κλ. Περγαντά, αφού δεν θα τον έχει αντίπαλο  .
Έδωσε όμως  με σαφήνεια και ευθυβολία το πολιτικό διακύβευμα  : α) με άρθρο  υπό τον τίτλο ‘’Η σύγκρουση δύο κόσμων ( μάχη αξιών οι εκλογές για δήμους και περιφέρειες) ’’ στην ‘’Ελευθεροτυπία ‘’ 6.2.2014 (2)    και β) στην ‘’Αυγή’’ 20.2.2014 με θέμα: ’’Αντιμνημονιακό το μήνυμα που θα δοθεί από αυτές τις εκλογές (VIDEO)’’
Αντίθετα ο κ. Μπακογιάννης με αρκετή δόση ειρωνείας ,αυταρέσκειας, αλαζονείας και έπαρσης  πλήρως καυστικός και απορριπτικός   απέναντι στην πολιτική Περγαντά , είπε  κατά λέξη  :  ‘’…..Τα τελευταία χρόνια η περιφέρεια θυμίζει ένα κοιμώμενο γίγαντα.  Αν σας ρωτήσω τι κάνει η Περιφέρεια για εσάς, για τον κάθε πολίτη, θα δυσκολευτείτε να απαντήσετε, όχι γιατί η Περιφέρεια δεν έχει αρμοδιότητες ή της φταίνε τα μνημόνια, όπως συχνά ακούμε, αλλά γιατί η Περιφέρειά μας είναι διστακτική, φοβική, αναξιοποίητη, χωρίς ενότητα, και δεν παίρνει κανένα ρίσκο για να κάνει βήματα πέρα από την αγκαλιά της κεντρικής διοίκησης….’’  Προσπάθησε με την ενδυματολογική επιμελημένη ατημελησία(φούτερ)  να περάσει ένα πνεύμα life style , πολιτικά ουδέτερο, μια εξιδανικευμένη εικόνα.
Με την απειρία του διατάραξε σοβαρά  τις ‘’ψυχολογικές γέφυρες’’ για να προσεγγίσει τις όποιες δυνάμεις απελευθερωθούν από εκεί.  Το παιδαριώδες αυτό ολίσθημα εντέχνως απέφυγε ο καθηγητής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών  ,επί σειρά ετών  βουλευτής Φθιώτιδος της Ν.Δ , έμπειρος κοινοβουλευτικός και υπουργός κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος  υποψήφιος  και αυτός Περιφερειάρχης.
Η υποψηφιότητα Αποστόλου ενίσχυσε ‘’εξ αντανακλάσεως’’  τον Αθ. Γιαννόπουλο   που στο πρόσωπό του η Φθιώτιδα ως ισουψής σχεδόν νομός  με την Εύβοια και εδρα περιφέρειας θέλει να ‘’πάρει την ρεβάνς’’  του 2010
Διερωτώνται γιατί άραγε να επιβάλλεται για υποψήφιος περιφερειάρχης νυν δήμαρχος, με φιλόδοξη μητέρα για αξιώματα πέρα του υπουργικού χαρτοφυλακίου , ανιψιός υπουργού για την ώρα , εγγονός πρωθυπουργού, που  θα χρησιμοποιήσει τη  Στερεά Ελλάδα ως πασαρέλα για το επόμενο άλμα στην κεντρική πολιτική σκηνή ;  Μήπως το ίδιο δεν είχε κάνει και η μητέρα του στην Ευρυτανία και τον Δήμο Αθηναίων; Δεν υπήρχε άλλη επιλογή; 
Ετσι σταδιακά το στοίχημα της ανανέωσης της πολιτικής στη Στερεά αρχίζει να απεγκλωβίζεται και να μην εξαντλείται στα ηλικιακά διλήμματα,που αφήνουν κατά  τα άλλα στο περιθώριο  τον πυρήνα της πολιτικής
https: //www.facebook.com/theodore.papaioannou         
τ. Κοινοτάρχης Βαγίων( σημερινή Δ.Ε. Θηβών)  -τ. Γεν. Γραμ. ΚΕΔΚΕ
τηλ 2262022177 κιν 6997189448