Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες απανταχού Χωστιαναίους

Μεγάλη, απρόσμενη και  ομαδική ήταν η επίσκεψη που έτυχε η ιστοσελίδα μας από  την χωστιαναίικη  παροικία των ΗΠΑ, ανήμερα της μεγάλης καλοκαιρινής γιορτής του ελληνισμού,  του Δεκαπενταύγουστου ή του Πάσχα του καλοκαιριού, όπως  λέγεται, που γιορτάζεται παντού με την λήξη της νηστείας, με επικοινωνία, παρέες, φαγοπότια, γλέντια και πανηγύρια. 
Να υποθέσουμε ότι αφορμή για τις πολλές επισκέψεις  ήταν  η νοσταλγία για την ιδιαίτερη πατρίδα, που τέτοιες μέρες  μεγαλώνει, το «σήμα»  στους άλλους από κάποιον «αμερικάνο», που βρίσκεται εδώ για  την  ιστοσελίδα των Χωστίων;  Όποιος και να είναι ο  λόγος, όπως και νάχει, μας χαροποίησε ιδιαίτερα η ξαφνική επίσκεψη αυτή.  Και είναι  μεγαλύτερη η χαρά μας και το θεωρούμε τιμή  μας τούτες τις μέρες που συμπληρώνουμε ένα χρόνο από την κυκλοφορία μας στο διαδίκτυο να επικοινωνούμε με τους ξενιτεμένους συμπατριώτες μας.
Μια  επικοινωνία που συν τοις άλλοις, μας  δημιουργεί και υποχρεώσεις:  Να προσπαθήσουμε, δηλαδή,  να βελτιώσουμε το μπλογκ ΧΩΣΤΙΑ ΣΑΡΑΝΤΙ στην μορφή και στο περιεχόμενο, να το πλουτίσουμε με  άλλες πληροφορίες,  περισσότερα τοπικά θέματα, τακτικότερες αναρτήσεις.  Στην προσπάθειά μας αυτή ζητάμε και την δική σας βοήθεια με την αποστολή κειμένων, φωτογραφιών, προτάσεων, κριτικών και κυρίως με την συμμετοχή και την συνδιαμόρφωσή του.

Χρόνια πολλά, λοιπόν στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες απανταχού Χωστιαναίους όλου του κόσμου και ιδιαίτερα στους ευρισκόμενους στις ΗΠΑ. Με την βοήθεια της Παναγιάς αλλά  και με την δική μας σύμπνοια και άοκνη  προσπάθεια να προκόβουμε να επικοινωνούμε, να τιμάμε  πάντα την ιδιαίτερη πατρίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου