Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Ο «αναπνευστήρας», μια νεανική αχτίδα φωτός στην περιοχή μας

Καθυστερημένα  ξεφυλλίσαμε το τελευταίο τεύχος του «αναπνευστήρα»,  του ανεξάρτητου νεανικού διμηνιαίου περιοδικού της περιοχής μας.  Πολλά και άκρως ενδιαφέροντα τα θέματά του στο τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, όπως το  Προοπτική και Εξουσία, του Γεράσιμου Μπόγρη, Αγορές και πραγματικότητα, του Κώστα Λιανίδη, Η Σιωπή του Θεού, του παπα  Γιάννη Οικονομίδη, Οι φίλοι του Λαού, του Πλωτίνου Ροδακανάκη κ.ά.
Το περιοδικό είναι λιτό στην εμφάνιση και πλούσιο στην θεματογραφία και το περιεχόμενό του. Διανέμεται δωρεάν στην Βοιωτία και  όπως μας πληροφορεί, στο εξής, σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ,  θα διανέμεται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και σε μονάδες του.
Όσοι μεγάλοι το διαβάζουν δεν μπορεί παρά να νοιώθουν σιγουριά ότι η παρέα των νέων  συντελεστών της έκδοσης και κυκλοφορίας του, ο Γεράσιμος Μπόγρης, ο Άγγελος Μαρίνης, η Μαρίζα Βέκιου, ο Νίκος Γραικός και οι άλλοι συνεργάτες τους είναι μια ομάδα που ανήκει  σε μια κατηγορία παραπάνω από αυτούς στο άθλημα της ερασιτεχνικής δημοσιογραφίας.
Παραθέτουμε εδώ την εισαγωγή  του κειμένου του παπα Γιάννη Οικονομίδη από τα Οινόφυτα  με τίτλο Η Σιωπή του Θεού, που αξίζει και αυτό να διαβαστεί:

«Ο Θεός στην Βοιωτία σιωπά. Αν και έχω τα αυτιά μου τεντωμένα και με αγωνία προσπαθώ να  έστω και το παραμικρό ίχνος θεϊκού ψιθύρου, το αποτέλεσμα είναι… ησυχία. Εκκωφαντική ησυχία...»   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου