Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

Το μεγαλύτερο υπόγειο ποτάμι στον κόσμο


Ο ποταμός Puerto Prinsesa βρίσκεται στο Palawan των Φιλιππίνων και πρόκειται για τον μεγαλύτερο υπόγειο ποταμό στον κόσμο. Ένας μικρός παράδεισος κάτω από τη γη που εκτείνεται σε 8 χιλιόμετρα, κάτω από μια οροσειρά.


Το ποτάμι περνά μέσα από ένα σύστημα υπόγειων σπηλαίων και καταλήγει στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, προσφέροντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να κάνουν ένα μαγικό ταξίδι σε ένα απίθανο φυσικό τοπίο με κρυστάλλινα νερά και εντυπωσιακούς σταλακτίτες.Πρόσφατα μάλιστα συμπεριλήφθηκε στα 7 νέα θαύματα της φύσης, ενώ ανήκει στη λίστα της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 2004.


Υπόγειοι καταρράκτες, ενδημική χλωρίδα και πανίδα, μικρές λίμνες αλλά και ένα απόκοσμο τοπίο συμπληρώνουν τη μοναδική ομορφιά του.

                                                                                                   πηγή: perierga.gr

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

Ο σεμνός, κινηματικός γιατρός Γιάννης Κόρδατζης υποψήφιος Δήμαρχος

Τον σεμνό, κινηματικό γιατρό Γιάννη Κόρδατζη, επέλεξε για υποψήφιο Δήμαρχο του Δήμου Θηβαίων η Πρωτοβουλία  Πολιτών στην προγραμματισμένη ανοιχτή Συνέλευσή της που πραγματοποιήθηκε στις 16/2/14 στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας.
 Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, στη συνάντηση συμμετείχαν αρκετοί πολίτες  εκπροσωπώντας τον ευρύ προοδευτικό και αριστερό χώρο. Κατά τη συζήτηση που επακολούθησε, αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός σχετικά με την σημερινή πολιτική κατάσταση ιδιαίτερα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης αλλά και στο Δήμο Θηβαίων. Αποφασίστηκε η συγκρότηση νέας δημοτικής παράταξης με αντιμνημονιακό και αντικαλλικρατικό προσανατολισμό, και με ιδιαίτερη ευαισθησία στις αρχές της συλλογικότητας, της συμμετοχικότητας και της αλληλεγγύης.
Εκλέχτηκε  Συντονιστική Επιτροπή, η οποία αναλαμβάνει το έργο της υλοποίησης των αποφάσεων της Συνέλευσης και το συντονισμό των πρωτοβουλιών της παράταξης για το επόμενο διάστημα.
Η παράταξη το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στις κοινότητες του Δήμου όπου θα πραγματοποιήσει συνελεύσεις για να επικοινωνήσει με τους συμπολίτες, να καταγράψει τα προβλήματα, να παρουσιάσει το δικό της σχέδιο διοίκησης του Δήμου και μέσα από αυτές τις διαδικασίες να συγκροτήσει το ψηφοδέλτιο με το οποίο θα διεκδικήσει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Σύμφωνα με παράγοντες γνώστες των αυτοδιοικητικών δεδομένων στον Δήμο Θηβαίων, η απρόβλεπτη είδηση της επιλογής του άφθαρτου, κινηματικού και σεμνού γιατρού Γιάννη Κόρδατζη, ως υποψηφίου Δημάρχου έφτασε αμέσως σε όλες τις γειτονιές της πόλης και σε όλα τα χωριά, συζητήθηκε και υιοθετήθηκε από όλους τους πολίτες, τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της φιλοκυβερνητικής πλειοψηφίας στο Δήμο,  και  έθεσε με αξιώσεις το ενδεχόμενο νίκης του συνδυασμού του από τον πρώτο γύρο.                         

Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2014

Λαϊκή Συνέλευση θα εκλέξει τον υποψήφιο Δήμαρχο Θήβας

Από  Λαϊκή Συνέλευση θα εκλεγεί ο υποψήφιος Δήμαρχος Θήβας της Πρωτοβουλίας  Πολιτών για τη συγκρότηση μιας νέας Αυτοδιοικητικής Ριζοσπαστικής συλλογικότητας. Στην Λαϊκή αυτή Συνέλευση, που θα γίνει  την Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου, ώρα 10.30΄πμ στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας,  καλούνται πολίτες όλου του Δήμου Θηβαίων, Συλλογικότητες, Κινήματα Πολιτών καθώς και άλλες αυτοδιοικητικές κινήσεις και συνδυασμοί, που δημιουργούνται αυτόν τον καιρό να συμμετάσχουν  στην επεξεργασία του προγράμματος και στην εκλογή του υποψηφίου Δημάρχου με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες βάσης.
Υπενθυμίζεται ότι στην διακήρυξη της νέας Αυτοδιοικητικής Ριζοσπαστικής συλλογικότητας, την οποία δημοσίευσε ολόκληρη η ιστοσελίδα μας τονίζονται μεταξύ άλλων και τα εξής:   
………« Στη Θήβα, η σημερινή δημοτική αρχή και οι δύο παρατάξεις της μνημονιακής συμπολίτευση του Δήμου Θηβαίων, συναποφασίζουν ενάντια στα συμφέροντα των πολιτών. Με απόλυτη υπακοή στην κυβέρνηση, χωρίς την ελάχιστη αυτοδιοικητική αντίληψη, με πελατειακή λογική, έχουν υποταχθεί, χωρίς αντίρρηση στην κεντρική εξουσία, και εξυπηρετούν ποικιλώνυμα συμφέροντα σε βάρος της υγιούς λειτουργίας και ανάπτυξης της πόλης. Οι πρώην καποδιστριακοί δήμοι και κοινότητες περιθωριοποιούνται συνεχώς.  Έχουν ουσιαστικά εγκαταλειφθεί και παραγκωνισθεί από υποδομές, πόρους και λειτουργία. Η διαχείριση των απορριμμάτων, οδηγείται σε αδικαιολόγητη συγκεντρωτική λύση μεγάλου κόστους εγκατάστασης και λειτουργίας ερήμην της κοινωνίας και των θεσμών, ετοιμάζοντας την επέλαση των μεγαλοεργολάβων σε βάρος της πόλης. Ο σχεδιασμός έχει εγκαταλειφθεί πλήρως και ότι είχε προγραμματιστεί στο παρελθόν προσβάλλεται προς όφελος εξυπηρέτησης ιδιωτών. Οι δημόσιος χώρος προσβάλλεται από συμφέροντα και την διαπλοκή με πρόθυμους τοπικούς άρχοντες. Ο Κορινθιακός εκπέμπει ΣΟΣ. Καμιά μέριμνα για την προστασία του περιβάλλοντος, την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου, τις πολεοδομικές εφαρμογές, τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, τις επενδύσεις εντάσεως εργασίας, τη στήριξη των πολιτών που πλήττονται. Απαιτείται να ληφθούν πρωτοβουλίες ανασυγκρότησης της πόλης και στήριξης των πολιτών, αλλά δυστυχώς επιλέγονται κατά προτεραιότητα έργα χωρίς κοινωνική ανταποδοτικότητα και άμεση ανάγκη (π. χ. πεζόδρομος Επαμεινώνδα), αποκλειστικά και μόνο λόγω της ύπαρξης κοινοτικής χρηματοδότησης. Το νοσοκομείο της πόλης και η δημόσια υγεία, υποβαθμίζεται συνεχώς, οι κοινωνικές και οι δημόσιες υπηρεσίες κλείνουν και η μνημονιακή συμπολίτευση στο Δήμο, αρνείται να διεκδικήσει τα αυτονόητα, υποτασσόμενη στις κυβερνητικές ορμήνειες.
Με την πρωτοβουλία που παίρνουμε, επιδιώκουμε την ανατροπή αυτής της κατάστασης: Απευθύνουμε πρόσκληση συμμετοχής στους συμπολίτες μας σε όλο το Δήμο,
- για Ανατροπή των μνημονίων και του «Καλλικράτη»,    
- για Πλατιά δημοκρατική λειτουργία του Δήμου και των φορέων του, με διαφάνεια, κοινωνική συμμετοχή και κοινωνικό έλεγχο.
- για Εναντίωση σε συμφέροντα που προσβάλλουν το περιβάλλον και το δημόσιο χώρο. –Για αποκεντρωμένη διαχείριση απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή και εναντίωση στις πολιτικές ΣΔΙΤ, “fast track” κλπ.     
- για την παραγωγική ανασυγκρότηση του Δήμου και της περιοχής, με επίκεντρο και προτεραιότητα την στήριξη της απασχόλησης, υγείας και παιδείας. Άμεση διεκδίκηση πλήρους και επαρκούς λειτουργίας του Νοσοκομείου Θήβας.- Κοινωνική αλληλεγγύη για την στήριξη των συμπολιτών μας.
- Για Αντίσταση στην κατάργηση της αυτοτέλειας της αυτοδιοίκησης και για διατήρηση όλων των κοινωνικών δομών της τοπικής αυτ/σης και δημιουργία νέων – για Δημιουργία ενός προγράμματος επιβίωσης της πόλης και ανάδειξη της πολιτιστικής, ιστορικής και αρχαιολογικής κληρονομιάς

Καλούμε όλους τους πολίτες και φορείς - κινήματα – συλλογικότητες που μάχονται ενάντια στην εξαθλίωση της κοινωνίας και την φτωχοποίηση των ανθρώπων, σε μια ουσιαστική συζήτηση και συμμετοχή, για τη δημιουργία από τους ίδιους τους πολίτες του Δήμου μας, μιας συλλογικότητας, ανοικτής, δημοκρατικής και ζωντανής στην κοινωνία, για αντίσταση και κοινωνική αλληλεγγύη, για την ανατροπή της κοινωνικής καταστροφής και για τη δημιουργία μιας πόλης με δημοκρατία, αλληλεγγύη και πλατιά λαϊκή συμμετοχή .»