Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Μεγάλη περιβαλλοντολογική ζημιά από βιομηχανική μονάδα στη λεκάνη απορροής του Ασωπού

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και  Ενέργειας  με θέμα  «Μεγάλη περιβαλλοντολογική ζημιά από βιομηχανική μονάδα στη λεκάνη απορροής του Ασωπού» κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας Θανάσης Σκούμας μαζί με 19 άλλους βουλευτές. Το Πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Το Τμήμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος της Επιθεώρησης Νότιας Ελλάδας βεβαίωσε πράξεις παραβάσεων για την εταιρεία   «Ι ΜΑΥΡΟΥΛΗΣ - Γ ΠΡΙΟΒΟΛΟΣ ΜΕΤΠΛΑΣΤ ΑΒΕΕ» που λειτουργεί στο 69ο χιλ της ΠΕΟ Αθηνών – Θηβών στη θέση «Χαραιντίνι» Θηβών, που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στο περιβάλλον. Συγκεκριμένα, η Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης αφορά:
Χρήση μη αδειοδοτημένης γεώτρησης
Μη σύννομη προσωρινή αποθήκευση επικίνδυνων στερεών αποβλήτων, διαφυγές επικίνδυνων υγρών αποβλήτων
Ανεξέλεγκτη διάθεση επικίνδυνων και μη επικίνδυνων στερεών αποβλήτων
Ανεξέλεγκτη διάθεση επικίνδυνων υγρών αποβλήτων
Μη υποβολή Απογραφικού Δελτίου Ευρωπαϊκού Μητρώου Έκλυσης  και Μεταφοράς Ρύπων
Με αφορμή αυτή την Πράξη Βεβαίωσης πρέπει να επισημανθεί η υπάρχουσα περιβαλλοντολογική επιβάρυνση που έχει υποστεί ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής μας, κυρίως από τις βιομηχανικές δραστηριότητες.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ο κ.Υπουργός έτσι ώστε να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για τη διακοπή των επιπτώσεων στο περιβάλλον  καθώς και οι νομικές διαδικασίες για απονομή τυχόν ποινικών ευθυνών;
Προτίθεται το Υπουργείο να διενεργήσει ελέγχους και σε άλλες βιομηχανίες για παρόμοιες παραβάσεις;
Προτίθεται το Υπουργείο να πραγματοποιήσει μελέτη στην οποία θα αποτυπώνεται με λεπτομέρειες η ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής;
Προτίθεται το Υπουργείο να στελεχώσει άμεσα το Γραφείο Περιβάλλοντος στην περιοχή των Οινοφύτων Βοιωτίας;
                                                                        Αθήνα, 30 Ιουλίου 2015

Οι Ερωτώντες Βουλευτές: Σκούμας Θανάσης, Ακριώτης Γεώργιος, Δελημήτρος Κώστας, Καρακώστα Εύη, Κασιμάτη Νίνα, Κριτσωτάκης Μιχάλης, Κυρίτση Αγλαΐα, Μιχαλάκης Νίκος, Ουρσουζίδης Γιώργος, Πάντζας Γεώργιος, Παπαδόπουλος Σάκης, Πετράκος Θανάσης, Ρίζος Δημήτρης, Σαντορινιός Νεκτάριος, Σταθάς Γιάννης, Φάμελλος Σωκράτης, Χαραλαμπίδου Δέσποινα, Ψαρρέα Ελένη, Ψυχογιός Γεώργιος.

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Σκούμας-Σταθάς: Σε τραγική κατάσταση το νοσοκομείο της Θήβας

Το Γενικό Νοσοκομείο Θήβας αντιμετωπίζει εδώ και αρκετό καιρό σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας για τα οποία σας έχουμε ενημερώσει ήδη με ερωτήσεις και επιστολές. Δυστυχώς τα λειτουργικά προβλήματα αυξάνονται με αποτέλεσμα σήμερα η κατάσταση του Γ.Ν. Θηβών να είναι τραγική.
Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουλίου το νοσοκομείο εφημέρευε χωρίς την απαραίτητη ειδικότητα του χειρουργού. Το ίδιο θα ισχύσει και για το επόμενο Σαββατοκύριακο στις 25 και 26 Ιουλίου. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη αφού δεν θα μπορούν να αντιμετωπιστούν περιστατικά που χρειάζονται άμεση χειρουργική επέμβαση. Εύλογα, η τοπική κοινωνία είναι ιδιαίτερα ανήσυχη.
Καθίσταται προφανές ότι απαιτείται κατεπείγουσα πρόσληψη χειρούργων ή μετακίνηση χειρούργου στο Νοσοκομείο Θηβών από κοντινό Νοσοκομείο, ώστε να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες του Νοσοκομείου σε εφημερίες.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
•Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να καλυφθούν θέσεις χειρούργων ιατρών στο Νοσοκομείο Θηβών, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των πολιτών της περιοχής;
Αθήνα, 23 Ιουλίου 2015

Οι Ερωτώντες Βουλευτές:   Σκούμας Αθανάσιος ,  Σταθάς Γιάννης

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Σχολή ελεύθερης κατάδυσης στο Σαραντι

Η σχολή ελεύθερης κατάδυσης Hellas Freedivers διοργανώνουν ειδικά καλοκαιρινά μαθήματα ελεύθερης κατάδυσης όλων των επιπέδων στην τοποθεσία Σαράντι Βοιωτίας.
Στα σχολεία θα διδάσκει ο εκπαιδευτής της AIDA International Κώστας Μαδούρος.
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Κυριακή 26 Ιουλίου και κατόπιν οι ημερομηνίες και οι ώρες θα κανονίζονται ώστε να βολεύουν όλους τους συμμετέχοντες.
Στο πρακτικό μέρος θα υπάρχει βιντεοσκόπηση και ανάλυση της κάθε βουτιάς.
Κατώτατο όριο ηλικίας είναι τα 16 έτη με συγκατάθεση γονέα.
Τα τμήματα θα είναι αυστηρά ολιγομελή.
ΠΡΟΣΦΟΡΑ : Οι 4 πρώτοι που θα επικοινωνήσουν μαζί μας θα λάβουν έκπτωση 15% για τα συγκεκριμένα σχολεία!
(Για την κατοχύρωση της προσφοράς απαιτείται κατάθεση ορισμένου ποσού προκατα...βολής.)
Περισσότερες πληροφορίες για την κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.hellasfreedivers.gr

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Το επίπεδο της επιχειρηματολογίας του ΝΑΙ και του ΟΧΙ

Το λεξιλόγιο των υποστηρικτών του ΝΑΙ

Χάος, όλεθρος κατρακύλα, εξαφάνιση, χρεωκοπία, πραξικόπημα, παρωδία, εγκατάλειψη, επικίνδυνο,  γκρεμός, τοίχος , δραχμή, αδιέξοδο, πτώχευση, εξόντωση, Ευρώπη

Το λεξιλόγιο των υποστηρικτών του ΟΧΙ


Δημοκρατία, Αξιοπρέπεια, Υπερηφάνεια, Κυριαρχία, Λαϊκό, Ενημέρωση, Έντιμο, Ειλικρίνεια,  Διαφάνεια, Αλληλεγγύη, Ψυχραιμία,  Νηφαλιότητα,  Συνεννόηση, Ελλάδα.