Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Ψηφίζω ΝΑΙ σε αύξηση ΦΠΑ στη ΔΕΗ, στα Φάρμακα και στα Τρόφιμα.

Ψηφίζω ΝΑΙ σε αύξηση ΦΠΑ στη ΔΕΗ, στα Φάρμακα και στα Τρόφιμα. Ψηφίζω ΝΑΙ στον ΕΝΦΙΑ.
ΝΑΙ. Είμαι Ευρωπαία. Είμαι διεθνίστρια. Το Έθνος μου ενυπάρχει και ανήκει στην Ευρώπη και θέλω να μείνω εκεί.
Ψηφίζω ΝΑΙ.
ΝΑΙ στις προτάσεις των «θεσμών». ΝΑΙ στην αύξηση του ΦΠΑ σε ΔΕΗ, Φάρμακα, Τρόφιμα, Τουρισμό. Άλλωστε γιατί να πας διακοπές; Διακοπές από που; Από την εργασία; Οι μόνοι που έχουν εργασία είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, και αυτοί που πληρώνονται έναντι. Άρα;
Γιατί να με νοιάζει για τα φάρμακα; Αφού έχουν πέσει οι τιμές (των γενόσημων της Ινδίας και του Ισραήλ). Τι κι’αν παίρνοντας αντιβίωση αποκτάς διάρροια και εξανθήματα; Είμαστε Ευρωπαίοι. Άρα;
Ψηφίζω ΝΑΙ.
ΝΑΙ στον ΕΝΦΙΑ. ΝΑΙ στην αύξηση της παρακράτησης. ΝΑΙ στην κατάργηση του ΕΚΑΣ. ΝΑΙ στην αύξηση φορολόγησης επί των κερδών.
Ψηφίζω ΝΑΙ.
ΝΑΙ στην κατάργηση της αυτονομίας και της εθνικής κυριαρχίας. ΝΑΙ σε κυβέρνηση Στουρνάρα. ΝΑΙ στο Ποτάμι. ΝΑΙ να φύγει το παιδί μου στο εξωτερικό γιατί έπιασε 18.500 μόρια και τα πανεπιστήμια του εξωτερικού είναι τόσο ηλίθια που θέλουν να τον σπουδάσουν.
ΕΙΜΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΑ. Ψηφίζω ΝΑΙ.
                                                                                                          Μαρία Β.
                            πηγή: http://olympia.gr/

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση με τον Κ. Λαπαβίτσα

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συζήτηση που διοργάνωσε η οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ Θήβας με κεντρικό ομιλητή τον Βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητή  και οικονομολόγο Κώστα Λαπαβίτσα.  Ο Κώστας Λαπαβίτσας  ανέλυσε με λεπτομέρειες την τρέχουσα κατάσταση καθώς και τις επιλογές που έχουμε μπροστά μας. Οι παρευρισκόμενοι πολίτες εξέφρασαν την αγωνία τους για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων αλλά και για τη γενικότερη πολιτική και οικονομική συγκυρία.

Οι στιγμές είναι ιστορικές, και σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές η Δημοκρατία όχι μόνο είναι χρήσιμη αλλά και απολύτως αναγκαία, για αυτό παρόμοιες συζητήσεις επιβάλλεται να επαναληφθούν για να καθιερωθούν στη συνείδηση μας. Οι απόψεις όλες είναι ευπρόσδεκτες και πρέπει να ακούγονται, ειδικά αυτές που μας δείχνουν ένα διαφορετικό δρόμο από εκείνον των μνημονίων και της λιτότητας. Εξάλλου, αδιέξοδα δεν υπάρχουν για μια κυρίαρχη χώρα. Αδιέξοδη πρακτική είναι μόνο ο μονόδρομος της αποδοχής των μνημονίων.

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Ιδιότυπο καθεστώς στη Βιομηχανική Περιοχή της Θίσβης

Επίκαιρη ερώτηση  προς τους κ.κ Υπουργούς Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με θέμα  «Ιδιότυπο καθεστώς στη Βιομηχανική Περιοχή της Θίσβης Βοιωτίας» κατετέθη χθες 16-6-2015 στην Βουλή. Η ερώτηση έχει ως εξής:
Το Λιμενικό Τμήμα Δομβραίνας που στεγάζεται στο κοινοτικό κτίριο της Τοπικής Κοινότητας Θίσβης, του Δήμου Θηβαίων εποπτεύει τις λιμενικές εγκαταστάσεις στον κόλπο της Νούσας. Η απόσταση μεταξύ στέγασης της Υπηρεσίας και των ανωτέρω λιμενικών εγκαταστάσεων στον κόλπο είναι πάνω από οκτώ χιλιόμετρα χωρίς να υπάρχει οπτική επαφή. Σημειώνεται, ότι στο παρελθόν έχουν αναφερθεί καταγγελίες για έλεγχο νομιμότητας εγγράφων αναφορικά με φορτοεκφορτώσεις στις λιμενικές εγκαταστάσεις της Νούσας. Επιπλέον, στην οδό που συνδέει τις λιμενικές εγκαταστάσεις με την επαρχιακή οδό Θίσβης - Θήβας υπάρχουν δύο σημεία ελέγχου διέλευσης με μπάρες που εποπτεύονται από την εταιρία ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΙΣΒΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Α.Ε. (ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. ΑΕ). Η ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. ΑΕ χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης, η οποία επιτρέπει τη διέλευση των κατοίκων από τα σημεία ελέγχου κατά το δοκούν. Επίσης, υφίσταται και περίφραξη πέριξ των λιμενικών εγκαταστάσεων. Η οδός που οδηγεί στον κόλπο της Νούσας και σε παρακείμενη παραλία, εξυπηρετεί τις αλιευτικές δραστηριότητές των πολιτών, τις ανάγκες αναψυχής των λουομένων και τις θαλάσσιες αθλητικές τους δραστηριότητες.

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:
Προτίθεται το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Υποδομών να μετεγκαταστήσει το Λιμενικό Τμήμα της περιοχής μέσα στις λιμενικές εγκαταστάσεις ή πλησίον αυτών ώστε να έχει καλύτερο έλεγχο;
Είναι νόμιμος ο έλεγχος που γίνεται από την ιδιωτική εταιρία φύλαξης σε κάθε πολίτη ο οποίος θέλει να επισκεφτεί τον κόλπο της Νούσας και την ευρύτερη περιοχή;
Είναι νόμιμη η περίφραξη που υπάρχει πέριξ των λιμενικών εγκαταστάσεων; Αν ναι ποια είναι τα όρια μέσα στα οποία θα πρέπει να υπάρχει η περίφραξη;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές Σκούμας Αθανάσιος,  Κωστοπαναγιώτου Ηλίας, Μιχελογιαννάκης Ιωάννης,  Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Σταθάς Γιάννης, Συρίγος Αντώνιος.

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Tι θα πει εκνευρίστηκαν και έφυγαν; Δεν πληρώνονται, χομπίστες είναι;

Είναι απίστευτο τι τραβάνε οι δανειστές για να μας κρατήσουν στο ίσιο δρόμο. Κανονικά θα έπρεπε να ντρεπόμαστε.  Αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις το ΔΝΤ. Εξαντλήθηκε η υπομονή του.
Προσπαθούν να μας κόψουνε το ΕΚΑΣ για να μας βοηθήσουν και εμείς παίζουμε με την υπομονή τους.  Ευτυχώς τους συμπαραστέκονται τα ιδιωτικά κανάλια.
Έχουμε και τις υψηλότερες συντάξεις στην Ευρώπη, λένε. Γι' αυτό πάνε όλοι στη λαϊκή με τις λιμουζίνες.  Ειδικά αυτοί που μαζεύουνε τα σκουπίδια.
Επίσης έχουμε τον χαμηλότερο υψηλό συντελεστή ΦΠΑ στην Ευρώπη και πρέπει να τον ανεβάσουμε κι άλλο.
Το ωραίο με αυτούς τους τεχνοκράτες είναι ότι μόλις φύγουνε από το ΔΝΤ αφήνουνε μούσια και γράφουνε και ένα βιβλίο «Πώς πηδήξαμε την Ελλάδα».  Και πάμε και το αγοράζουμε κιόλας.
Κατά τα άλλα έχουμε και όλους αυτούς που το πρωί φωνάζουν «κάντε επιτέλους συμφωνία, έχει στεγνώσει η αγορά» και το βράδυ «αίσχος, τρίτο Μνημόνιο, τρίτο Μνημόνιο».
Η πιο έγκυρη ανάλυση πάντως είναι ότι ο λαός επιθυμεί διακαώς τη συμφωνία, αλλά την υπονομεύει ο σατανικός και αδίστακτος Λαφαζάνης.  Έχει παίξει και στον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή αυτό.
Και σε σύγχρονη εκδοχή στο «Πράκτωρ 007, ο άνθρωπος με τον χρυσό ψαριανό».
Μέτρα κατά της Ελλάδας για τον ρωσικό αγωγό ζήτησε η Μαρία Σπυράκη. Δεν διευκρίνισε αν θέλει βομβαρδισμούς και χερσαία επέμβαση ή αρκείται σε οικονομικό αποκλεισμό.
Ο οικονομικός αποκλεισμός είναι δοκιμασμένη λύση. Τον 19ο αιώνα μας κάνανε έναν κάθε δύο χρόνια για να γίνουμε σοβαρό κράτος.  Αλλά και τότε δεν ξέραμε να το εκτιμήσουμε. Κυριαρχούσε παντού ο λαϊκισμός.
Για μετατροπή της χώρας σε Σοβιετία φωνάζει το Ποτάμι χαιρετίζοντας την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
Μάλλον γκρινιάζουν που δεν θα πάρει εκπομπή ο Σταύρος Θεοδωράκης. Αλλά αυτά παλιά, πριν ρίξουν έξω το κανάλι οι βολεμένοι και οι νεοσταλινικοί.
Κακώς πάντως αναφέρονται σε Σοβιετία, γιατί το μοντέλο επαναλειτουργίας της ΕΡΤ είναι το βορειοκορεατικό.
Το πρώτο ρεπορτάζ ήταν για τον Ηγέτη μας, που επισκέφθηκε τις κρατικές νεροτσουλήθρες και συζήτησε με τους αρμόδιους για την κάλυψη του πενταετούς πλάνου.
Και παραπίσω να ουρλιάζουν διακόσιες στρατιωτίνες, εκ των οποίων οι τριάντα τελικώς λιποθύμησαν.
Το ρεπορτάζ αναφερόταν στον πρωθυπουργό ως Αγαπημένο και Σεβάσμιο Αρχηγό, Ηγέτη με τη Σιδερένια Θέληση, Φωτεινό Άστρο του Συριζαίικου Μέλλοντος και Λαμπρό Ήλιο των Συνιστωσών.
Τελικά είμαστε εντελώς αναίσθητοι ως λαός. Αν είχε αποχωρήσει ο Βενιζέλος από την πολιτική σκηνή της Ιαπωνίας, θα είχανε πέσει τουλάχιστον τριάντα χαρακίρια.

                                                                                               Πηγή:  https://left.gr/

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

71 χρόνια από τη σφαγή στο Δίστομο

Λίγους µήνες µετά τη Σφαγή, ο Dmitri  Κessel, ανταποκριτής του περιοδικού «Life» επισκέφθηκε το Δίστοµο για ρεπορτάζ. Αποθανατίζει την εικονιζόμενη Μαρία Παντίσκα (πέθανε το 2009), να στέκεται όρθια µπροστά σε µια σκάφη και να πλένει τα µαύρα ρούχα της στην αυλή. Η φωτογραφία δηµοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό «Life» στις 29 Νοεµβρίου του 1944. Τότε η Ελλάδα είχε πλέον απελευθερωθεί ενώ ο πόλεμος εναντίον του γερμανικού άξονα συνεχιζόταν μέχρι τον Μάιο του 1945. Το ρεπορτάζ και οι φωτογραφίες είχαν συγκλονίσει το αντιχιτλερικό αναγνωστικό κοινό και η φωτογραφία αυτή έμελλε να συμβολίσει  την θηριωδία.
Ως γνωστόν, το πρωί της 10ης Ιουνίου 1944 γερμανική στρατιωτική φάλαγγα των Ες-Ες ξεκίνησε από τη Λιβαδειά για την Αράχωβα, με σκοπό την εκκαθάριση της περιοχής από τις αντάρτικες δυνάμεις. Στο Δίστομο ενώθηκε με άλλη γερμανική ομάδα που είχε ξεκινήσει από την Άμφισσα και προχώρησαν προς το Στείρι.
Με διαταγή του διοικητή τους, υπολοχαγού Χανς Ζάμπελ, το Δίστομο πυρπολήθηκε και 218 κάτοικοι (114 γυναίκες και 104 άνδρες) εκτελέστηκαν απάνθρωπα. Μεταξύ των νεκρών, 45 παιδιά και έφηβοι και 20 βρέφη.
Η πρωτοφανής θηριωδία έγινε αμέσως γνωστή μέσω του BBC στο εξωτερικό και προκάλεσε την κατακραυγή της διεθνούς κοινής γνώμης. Η Γερμανική Διοίκηση της Αθήνας επέρριψε την ευθύνη αποκλειστικά στους κατοίκους του Διστόμου, επειδή, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της, δεν συμμορφώθηκαν με τις στρατιωτικές εντολές.
Μετά την αποχώρηση των Γερμανών από την Ελλάδα, το Ελληνικό Γραφείο Εγκληματιών Πολέμου μπόρεσε να ανακαλύψει τον υπεύθυνο της Σφαγής, Χανς Ζάμπελ, ο οποίος είχε καταφύγει στο Παρίσι και είχε συλληφθεί. Οι γαλλικές αρχές τον παρέδωσαν στις ελληνικές, οι οποίες τον προφυλάκισαν.
Τον Αύγουστο του 1949 ομολόγησε την έκταση των γερμανικών θηριωδιών στο Δίστομο, αλλά δικαιολογήθηκε ότι εκτελούσε διαταγές ανωτέρων του. Κατά τη διάρκεια της προφυλάκισής του, ο Ζάμπελ εκδόθηκε προσωρινά στη Δυτική Γερμανία για άλλη υπόθεση, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών του.

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

ΕΡΤ: Στις 11 Ιουνίου θα εκπέμψουν όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της ΕΡΑ

Στις 8 το πρωί της 11ης Ιουνίου λοιπόν θα εκπέμψουν ταυτόχρονα όλα τα προγράμματα της ΕΡΑ. Το Πρώτο Πρόγραμμα, το Δεύτερο, το Τρίτο, η ΕΡΑ Σπορ, το EΡΑ Kosmos 93.6, η «Φωνή της Ελλάδος» και οι περιφερειακές ΕΡΑ, με κανονική ροή προγράμματος.
H πορεία αναβίωσης των συμβάσεων των εργαζομένων (μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον επανόδου 1.665 άτομα), και η εξέλιξη των διαδικασιών για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με τον πρόεδρο του ΔΣ της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή.
Ο Δ. Τσακνής ενημέρωσε, επίσης, την κ. Κωνσταντοπούλου για την ανάγκη τροποποίησης νομικών διατάξεων προκειμένου να καταστεί πιο εύρυθμη η λειτουργία της νέας ΕΡΤ, αλλά και για «την άοκνη προσπάθεια των προσωρινών Γενικών Διευθυντών για την αντιμετώπιση όλων των δυσλειτουργιών που έχουν προκύψει από το καθεστώς της ΝΕΡΙΤ».
Ακόμη, ο πρόεδρος της ΕΡΤ ανέφερε πως μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο προκειται να επισκεφθούν την προσεχή Δευτέρα 8 Ιουνίου τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη, για να συζητήσουν με τους εργαζόμενους τα θέματα επαναλειτουργίας του σταθμού της Β. Ελλάδας και την τοποθέτηση Διοικούσας Επιτροπής.
Τέλος, παρουσίασε τον σχεδιασμό για την εορταστική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο Ραδιομέγαρο, την προσεχή Πέμπτη 11 Ιουνίου, ημέρα ανοίγματος της ΕΡΤ.
Εξάλλου, η Διοίκηση της ΕΡΤ ανακοίνωσε την πρόσληψη του δημοσιογράφου Σταύρο Καπάκο, με σύμβαση μετακλητού υπαλλήλου, για την κάλυψη των αναγκών του γραφείου του Διευθύνοντος Συμβούλου, με αντικείμενο την επιμέλεια του τηλεοπτικού προγράμματος και ειδικότερα των ενημερωτικών εκπομπών.
Επίσης, ανακοίνωσε την τοποθέτηση προσωρινών συντονιστών οι οποίοι θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους έως τις οριστικές τοποθετήσεις στις θέσεις ευθύνης, οι οποίες θα γίνουν μετά την ολοκλήρωση του νέου Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της ΕΡΤ.
Οι προσωρινοί συντονιστές είναι οι εξής:
– Νικόλαος Τσιμπίδας, ως συντονιστής του Α΄ Προγράμματος Ραδιοφωνίας,  Πανταζής Τσάρας, ως συντονιστής του Β΄ Προγράμματος Ραδιοφωνίας,  Παναγιώτης Χρυσοστόμου, ως συντονιστής του Γ΄ Προγράμματος Ραδιοφωνίας και του KOSMOS,  Αναστάσιος Επιτρόπου, ως συντονιστής της ΕΡΑ ΣΠΟΡ,  Ιωάννα Τριανταφύλλη, ως συντονίστρια στη ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΦΙΛΙΑ,  Γεώργιος Παπαζαχαρίου, ως συντονιστής Περιεχομένου Περιφερειακών Σταθμών,  Δημήτριος Γεωργόπουλος, ως συντονιστής Παραγωγής Καλύψεων Ειδήσεων,  Ιωσήφ Νικολάου, ως συντονιστής Αθλητικών Προγραμμάτων.

                                                               Πηγή: www.dimokratiki.gr