Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

"Έφυγε" ο Θανάσης Παντελόγλου

Σύμφωνα με το παρακάτω δημοσίευμα του 902.gr «Έφυγε» στις 26 Νοέμβρη 2014 μετά από άνιση μάχη με την επάρατη νόσο ο συναγωνιστής Θανάσης Παντελόγλου.
Ο Θανάσης Παντελόγλου σπούδασε Χημικός και εργάστηκε ως Μsc Βιοχημικός Μηχανικός. Ηταν από τα νιάτα του, τα φοιτητικά του χρόνια, στο λαϊκό κίνημα. Ηταν άνθρωπος της δράσης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη Δημόσια Υγεία και το Περιβάλλον. Οι λαϊκοί άνθρωποι της Βοιωτίας, ιδιαίτερα των Οινοφύτων, αλλά και της Αττικής, τον γνώρισαν ως μαχητικό μπροστάρη στην πάλη τους ενάντια στη μόλυνση του Ασωπού και γενικότερα του υδροφόρου ορίζοντα των δύο αυτών περιοχών, ενώ αρθρογραφούσε και στο «Ριζοσπάστη» και σε εκπομπές του 902 γι' αυτό το τεράστιο πρόβλημα ως ειδικός επιστήμονας που ήταν. Δε σταμάτησε ποτέ να ασχολείται με τα προβλήματα των ανθρώπων του μόχθου, συμπορεύτηκε σε όλη τη ζωή του με το ΚΚΕ, ενώ ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής στις εκλογές για την Τοπική Διοίκηση με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και το 2010 και το 2014.  Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή στις 2 μ.μ. στο Νεκροταφείο Ν. Φιλαδέλφειας στον Κόκκινο Μύλο και θα είναι πολιτική.

Ο Θανάσης Παντελόγλου, στην Θήβα, συμμετείχε ενεργά στο κίνημα πολιτών για το εξασθενές χρώμιο και για τα άλλα περιβαλλοντικά προβλήματα. Aπό την μεριά μας, αξίζει να πούμε οτι ο Θανάσης Παντελόγλου, στην περιοχή Θίσβης, έγινε γνωστός μαζί με τον παπα Γιάννη Οικονομίδη, για την μελέτη των προβλημάτων που δημιουργεί η ΒΙΠΕ και η ανεξέλεγκτη βιομηχανική επέκταση, για τις ρηξικέλευθες προτάσεις του και για την μαχητική, αγωνιστική και ενωτική στάση του στις διεκδικήσεις των πολιτών.

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

Σύσκεψη- διαβούλευση στον Ορχομενό για τον Οργανισμό Κωπαΐδας

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου, στο Δημαρχείο Ορχομενού σύσκεψη-διαβούλευση της περιφερειακής παράταξης «Η Στερεά σε Νέα Τροχιά» για το θέμα του οργανισμού της Κωπαΐδας. 

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των παρισταμένων και η ανταλλαγή απόψεων μετά την τροπολογία που κατήργησε την προηγούμενη μορφή του οργανισμού και μεταβίβασε τις αρμοδιότητες για τη λειτουργία του οργανισμού στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Το θέμα θα απασχολήσει την επερχόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, εκεί όπου θα διαφανούν και οι προθέσεις της πλειοψηφίας για την οργάνωση και τη λειτουργία του νέου σχήματος.

Στις τοποθετήσεις τους οι παριστάμενοι έθεσαν όλα τα ζητήματα που αφορούν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του οργανισμού, τη διάσταση της ειδικής εκκαθάρισης και τις επιπτώσεις της στη λειτουργία του οργανισμού, το ζήτημα της μετοχικής σύνθεσης του νέου φορέα, το θέμα της άρδευσης, τα άμεσα έργα που χρειάζονται για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους αγρότες της περιοχής, το θέμα των χρεών αγροτών προς τον οργανισμό, τα τέλη και την τιμολογιακή πολιτική. 

Άπαντες μίλησαν για μια μεταβατική περίοδο που δεν πρέπει να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος και τοποθετήθηκαν προς την ανάγκη εξεύρεσης μιας λύσης η οποία θα δίνει μακροπρόθεσμη προοπτική για τον οργανισμό στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης του αγροτικού τομέα και της αντιμετώπισης της επισιτιστικής κρίσης στα οποία η ομαλή λειτουργία του κωπαϊδικού πεδίου θα μπορούσε να παίξει αποφασιστικό ρόλο. 

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο επικεφαλής της παράταξης και Περιφερειακός Σύμβουλος Βαγγέλης Αποστόλου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Βοιωτίας Νίκος Θηβαίος και Γιάννης Μελισσάρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Εύβοιας Νίκος Στουπής καθώς και αρκετοί υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του συνδυασμού από την περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας. Στο πάνελ συμμετείχαν επίσης ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας Γιάννης Σταθάς και ο Βουλευτής β’ Αθηνών και καθηγητής Γεωλογίας Αποστόλης Αλεξόπουλος.

Από την πλευρά του Δήμου, συμμετείχε ο Δήμαρχος Ορχομενού Λουκάς Υπερήφανος και ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Νταβαλούμης ενώ το παρών έδωσαν και τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι του αγροτικού συνεταιρισμού και αγρότες της περιοχής.

Σεισμός στην… παράσταση «Ξεχωρίσματα, διαχωρισμοί και χωρισμοί» του ΘΗ.ΠΕ.ΘΕ

Συγκίνηση και ενθουσιασμό προκάλεσε η θεατρική παράσταση του ΘΗ.ΠΕ.ΘΕ "Ξεχωρίσματα , διαχωρισμοί και χωρισμοί" που παρουσιάσαμε τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας. Ο λόγος δέθηκε με τη μουσική ενώ τα παιχνίδια του φωτός με τη σκιά δημιούργησαν μια επιβλητική ατμόσφαιρα που ταξίδεψε το κοινό της παράστασης, ανέσυρε κλειδωμένες μνήμες και απελευθέρωσε λυτρωτικά συναισθήματα που διστάζουμε να εκδηλώσουμε μπροστά σε άλλους. Οι εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών-τραγουδιστών και των μουσικών καθήλωσαν το κοινό .Την σκηνοθεσία και την επιλογή των κειμένων έκανε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος.
Πήραν μέρος: Νόνα Βουδούρη, Γιώτα Μελισσάρη, Κώστας Φωλιάς, Μπάμπης Φουντουκίδης
Έπαιξαν οι μουσικοί: Κώστας Δέδες, πλήκτρα, Χρήστος Μελιτζάνης, κρουστά, Μπάμπης Φουντουκίδης, λύρα ποντιακή
Φώτισαν οι: Ντίνα Ασήμου, Μιχάλης Κολλημένος, Νίνα Μάρα
Περιμένουμε με αγωνία την επόμενη δουλειά του ΘΗ.ΠΕ.ΘΕ καθώς είναι έτοιμη η παράσταση "Αντιγόνη" του Σοφοκλή.
                                                                Το Δ.Σ ΘΗ.ΠΕ.ΘΕ

Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014

Αντί για υγεία και υποδομές προσφέρουν τρομοκρατία και διώξεις

Με μαζικό τρόπο καλούνται πολίτες της Θήβας από την Τροχαία Θηβών, που οι αριθμοί κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους, καταγράφηκαν από αστυνομικούς, σε παράλληλους δρόμους γύρω από τα μετωπικά διόδια της Θήβας, την ημέρα κινητοποίησης (18-7-2014), κατά της υποβάθμισης των νοσοκομείων Θήβας και Λιβαδειάς. Την κινητοποίηση είχαν διοργανώσει, οι Δήμοι, Θήβας και Λιβαδειάς και τα εργατικά κέντρα του Νομού, και προσκαλούσαν και πλήθος συλλόγων και φορέων του νομού. Η συμβολική διαμαρτυρία στην Εθνική Οδό, για την τραγική κατάσταση των νοσοκομείων του νομού και την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της υγείας, αντί να αντιμετωπιστεί ως κοινωνικό πρόβλημα από την κυβέρνηση και να δρομολογηθούν λύσεις για την ενίσχυση των νοσοκομείων και την προάσπιση της δημόσιας υγείας, αντιμετωπίστηκε με κλήσεις από την Αστυνομία, για καταστολή της κοινωνικής διαμαρτυρίας, που ήταν συμβολική, μικρής χρονικής διάρκειας και απολύτως ειρηνική.

Ταυτόχρονα, αναδεικνύεται και το τεράστιο πρόβλημα της εγκατάστασης των διοδίων και οι συνεχείς αυξήσεις στις τιμές τους, με σοβαρές συνέπειες στις οδούς της πόλης, από την διογκούμενη υπερτοπική κυκλοφορία, στις δημοτικές οδούς. Η παραχώρηση των εθνικών οδών σε ιδιώτες εργολάβους, με τις συμβάσεις παραχώρησης, έχει επιτείνει όλα αυτά τα προβλήματα, και δεν έχει προσφέρει κάποια υποδομή ή διευκόλυνση στους κατοίκους της περιοχής μας.

Η κυβέρνηση, αρνείται να αναβαθμίσει τα νοσοκομεία του νομού μας, και δεν βελτιώνει τις παροχές δημόσιας υγείας, ώστε να ανακουφιστούν οι πολίτες σε αυτές τις δύσκολες μέρες για το λαό, αλλά φροντίζει να τρομοκρατούνται οι πολίτες με διώξεις, λόγω των δίκαιων διεκδικήσεων και διαμαρτυριών τους, που οργανώνονται από όλους τους τοπικούς φορείς, την τοπική αυτοδιοίκηση και τα κόμματα. 

Τρομοκρατεί το λαό, για να αποδεχθεί τις επιλογές διάλυσης των νοσοκομείων, τον πλουτισμό των εργολάβων, για να μη σηκώσει κεφάλι στην αυθαιρεσία, την αδικία και τον αυταρχισμό.

Καλούμε τους πολίτες της Θήβας, να μην φοβηθούν, να πάρουν ενεργό μέρος στην ακύρωση αυτών των σχεδίων.

Καλούμε τη δημοτική αρχή της Θήβας, να καταγγείλει τον αυταρχισμό και να ζητήσει την παύση των διώξεων και εξηγήσεις από τις αρμόδιες αρχές, που διενεργούν τις διώξεις, χωρίς καμία καθυστέρηση. 

Ζητάμε να σταματήσει τώρα η τρομοκρατία, να ανακληθούν όλες οι διώξεις και καλούμε στη δημιουργία ενός πλατιού κοινωνικού μετώπου για την ακύρωση των σχεδίων του πλουτισμού των λίγων σε βάρος της κοινωνίας.
    
      Θήβα 4-11-2014
                                            ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΗΒΑΣ