Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

Αποχή διαρκείας των Ανταποκριτών του ΟΓΑ


Από το Γραφείο Τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΑ εκδόθηκε η πιο κάτω ανακοίνωση:
Η Διοίκηση του Ο.Γ.Α. με μία αυθαίρετη απόφαση περιέκοψε τις αποζημιώσεις των Ανταποκριτών και επί μήνες προβαίνει σε δηλώσεις και ανακοινώσεις για τη δήθεν αποκατάσταση των αποδοχών τους μοιράζοντας φρούδες ελπίδες και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Η κοροϊδία όμως έφτασε στο τέλος της.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είχε προειδοποιήσει εξ αρχής το Διοικητή του Ο.Γ.Α. κ. Ξενοφών Βεργίνη πώς σε περίπτωση μη καταβολής της αποζημίωσης που κόπηκε οι Ανταποκριτές θα διεκδικήσουν το δίκαιο τους αίτημα με κινητοποιήσεις. Κινητοποιήσεις που ξεκινούν τη ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 με Αποχή διαρκείας από τα καθήκοντα τους.
Παρ’ όλα αυτά ο εμπαιγμός συνεχίστηκε μη αφήνοντας άλλα περιθώρια στους Ανταποκριτές του Ο.Γ.Α., οι οποίοι εξυπηρετούν με συνέπεια μεγάλο όγκο των ασφαλισμένων του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας. Και αντί να πληρώνονται ως πρέπει για τις υπηρεσίες τους… αποζημιώνονται με απαξίωση.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τη Διοίκηση του Ο.Γ.Α. να προχωρήσει άμεσα στη διευθέτηση του προβλήματος. Σε διαφορετική περίπτωση θα φέρει ακέραια την ευθύνη για την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του Οργανισμού, καθώς το επόμενο βήμα των Ανταποκριτών του Ο.Γ.Α. είναι να υποβάλλουν ομαδικά τις παραιτήσεις τους.     

                          ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Καταπάτησης του αρχαιολογικού χώρου Δελφών από πρώην δημάρχους;

Παράξενο ακούγεται το μήνυμα των "Πολιτών στο Προσκήνιο" για υπόθεση- σκάνδαλο της καταπάτησης του αρχαιολογικού χώρου Δελφών από πρώην δημάρχους. Καλεί σε συγκέντρωση Κυριακή 2/11 στους Δελφούς και  20/11 στα δικαστήρια στη Λαμία.  Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

                         Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
ΔΕΛΦΟΙ Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 (ώρα 11.30)
«ΤΟΥΜΠΑΝΑΡΙΑ: Δύο πρώην Δήμαρχοι Δελφών  στο Κακουργιοδικείο»
Ζούμε σε μια καταπληκτική περιοχή ΜΕ όμορφες παραλίες και μοναδικής ομορφιάς ορεινούς όγκους ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΜΕ  το λίκνο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, τον αρχαιολογικό χώρο των ΔΕΛΦΩΝ.
Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, βιώνουμε μια προκλητική παραβίαση του παγκόσμιου αυτού μνημείου.   Το όνειδος αυτό αποκτά διαστάσεις ανατριχίλας, επειδή η παραβίαση του ιερού χώρου έγινε από τους ίδιους τους Δημάρχους των Δελφών, για εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων!
Το Υπουργείο Πολιτισμού επιβεβαίωσε πολλάκις το γεγονός της παραβίασης.
Οι δικαστικές Αρχές απέδωσαν κακουργηματικές πράξεις στους υπεύθυνους πρώην Δημάρχους Δελφών και στους συνεργάτες τους, παραπέμποντάς τους σε δίκη ενώπιον του Εφετείου κακουργημάτων Λαμίας, την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014.
Δημοσιεύσεις εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας, κανάλια τηλεοράσεων, τοπικός τύπος και εκατοντάδες ηλεκτρονικές εφημερίδες ανά την Ελλάδα, ανέδειξαν το όνειδος της παραβίασης του Αρχαιολογικού Χώρου των Δελφών από τους ίδιους τους δημάρχους του.
Από το 2008 μέχρι σήμερα πέρασαν έξη χρόνια και η ελεγχόμενη από τον Δήμο Δελφών, Πολεοδομία δεν έχει ολοκληρώσει!!!  ακόμα τη διαδικασία  ΠΕΡΙ  αυθαιρέτων, ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο εκατομμύρια ευρώ και  ΑΛΛΟΙΩΝΟΝΤΑΣ  τον αρχαιολογικό χώρο ΜΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ.
Ήρθε η ώρα, ως υπεύθυνοι πολίτες του τόπου αυτού να δραστηριοποιηθούμε για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ  ΟΣΩΝ ΔΕΝ ΤΗ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ
Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11.30 πρέπει να βρεθούμε όλοι οι ενεργοί πολίτες αυτού του τόπου, ανεξάρτητα από την πολιτική μας ένταξη στο μουσείο των Δελφών και να διατυμπανίσουμε  προς κάθε κατεύθυνση, ότι είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να προστατεύσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά.
Καλούμε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Δελφών, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, τους Βουλευτές, τους Ευρωβουλευτές, Πανεπιστημιακούς, Φοιτητές και όλους τους συλλόγους, σε επιστράτευση ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ.
Όλοι την Κυριακή  2 Νοεμβρίου 2014 στο Μουσείο των Δελφών για Ειρηνική Διαμαρτυρία και την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου  2014 στο Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας που δικάζονται οι υπεύθυνοι. Όλοι μας έχουμε υποχρέωση και δικαίωμα να παραστούμε στην δίκη.
  Όλοι όπως: Το Δημόσιο, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην περιφέρεια των οποίων τελέσθηκε το έγκλημα, το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, Πανεπιστήμια, άλλοι επιστημονικοί φορείς, δικηγορικοί σύλλογοι, φορείς διαχείρισης  προστατευόμενων περιοχών, μη κυβερνητικές οργανώσεις και φυσικά πρόσωπα, ανεξάρτητα αν έχουν υποστεί περιουσιακή ζημία, προς υποστήριξη της κατηγορίας και μόνο και με αίτημα, ιδίως την αποκατάσταση των πραγμάτων (παρ.7 του άρθρου 28 του Ν.1650/1986, περί Προστασίας του Περιβάλλοντος).

Όλοι την Κυριακή 2/11/2014 στο Μουσείο των Δελφών

Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014

Η κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θήβα


Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Θήβας, οργανώνει την Τετάρτη 29/10/2014 στις 6μ.μ. στο κέντρο Ζήθος, στον πεζόδρομο, εκδήλωση με ομιλητή το βουλευτή Πειραιά Θεόδωρο Δρίτσα. Θέμα συζήτησης θα αποτελέσει η κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Θήβας καλεί όλους τους πολίτες να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

Συνηγορία στην αναταραχή ή ενάντια στην «ομαλότητα»;

                                                                                                                                του Τάσου Κεφαλά

Για την ομαλότητα που κινδυνεύει ολοφύρονται οι εκπρόσωποι του συντηρητικού, καθεστωτικού μπλοκ στην κεντρική πολιτική σκηνή. Σε μια μικρότερη κλίμακα, αυτήν της περιφέρειας Αττικής, οι ομοϊδεάτες τους, με κυριότερο εκπρόσωπό τους τον απελθόντα περιφερειάρχη κ. Σγουρό, προσπαθούν να στήσουν το ίδιο σκηνικό. Με αφορμή πρόσφατη επιστολή της κ. Δούρου στους δημάρχους και στα δημοτικά συμβούλια της Αττικής για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, καλλιεργούν ένα πολεμικό κλίμα με αιχμές για διατάραξη της ομαλότητας, για ανατροπές πολύχρονων σχεδιασμών, για απώλειες πολύτιμων κονδυλίων, για μετατροπή της Αττικής σε Νάπολη και άλλα τέτοια φοβερά και δυσώδη.

Αλλά τι είναι αυτό, που κατά τον κ. Σγουρό και τους ομοφρονούντες με αυτόν αποτελεί την ομαλότητα και την κανονικότητα; Τι είναι αυτό που κινδυνεύει να ανατραπεί από τις «ρηξικέλευθες» επιλογές της διαδόχου του στο θώκο της περιφέρειας; Μα τίποτε άλλο από ένα εξώφθαλμα φιλοεργολαβικό, αντιπεριβαλλοντικό, αντιοικονομικό και αντικοινωνικό σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων, που προσπάθησαν και προσπαθούν να επιβάλουν, ασχολούμενοι με ζήλο ιεραπόστολου και συστηματικότητα προθύμων υπαλλήλων. Ένα σύστημα διαχείρισης, στηριγμένο στη λογική της ελάχιστης προδιαλογής υλικών και στη διατήρηση των αποβλήτων, σχεδόν στο σύνολό τους, σε σύμμεικτη μορφή, ώστε να αποτελέσουν επαρκή πρώτη ύλη τεσσάρων νέων συγκεντρωτικών, φαραωνικών εργοστασίων επεξεργασίας, προσανατολισμένων στην ενεργειακή αξιοποίηση - καύση. Την κατασκευή των οποίων είχαν δρομολογήσει, με διαγωνισμούς ΣΔΙΤ, διάρκειας 25-27 ετών και με δημόσια συμμετοχή στην κατασκευή, που θα μπορεί να φτάσει στο 60% του κόστους. Συμμετοχή που ενδέχεται να φτάσει και στο 80%, αν συνυπολογίσουμε τη δυνατότητα που δίνεται να χρηματοδοτηθεί και η ιδιωτική συμμετοχή με δημόσιο χρήμα, από άλλα προγράμματα (π.χ. JESSICA).

Και τι είναι αυτό, που απειλεί την ομαλότητα και αντιπροσωπεύει την «αναταραχή» και το «χάος»; Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από ένα εναλλακτικό μοντέλο αποκεντρωμένης, ήπιας διαχείρισης, προσανατολισμένο στην πρόληψη, στη μεγιστοποίηση της προδιαλογής ξεχωριστών υλικών και στο δραστικό περιορισμό της σύμμειξής τους. Έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι ανάγκες περαιτέρω επεξεργασίας και ταφής επιμολυσμένων αποβλήτων. Ένα μοντέλο στηριγμένο, αφενός στην απλή διαπίστωση ότι, περίπου, το 90% των αστικών στερεών αποβλήτων είναι, θεωρητικά, ανακτήσιμα υλικά και αφ’ ετέρου στην τεκμηριωμένη πεποίθηση ότι αυτά έχουν αξία. Ώστε, βάσιμα, να εκτιμούμε ότι αποτελούν μέσο μείωσης του σημερινού κόστους διαχείρισης και όχι αιτία εκτόξευσής του.
Αν έτσι έχουν τα πράγματα, ας το πούμε, λοιπόν, από την αρχή. Όσοι/ες έχουμε μια στοιχειώδη συμβολή στο να αποκτήσει υπόσταση και κύρος η δεύτερη αντίληψη, δεν έχουμε κανένα απολύτως ενδοιασμό: επιλέγουμε την «αναταραχή», που αντιστοιχεί στο συμφέρον της κοινωνίας και αγωνιζόμαστε να καταρρεύσει η «ομαλότητα», που διασφαλίζει τα κέρδη των εργολάβων και αποσαθρώνει τις δημόσιες υποδομές και λειτουργίες

                                                              περισσότερα στο: http://prosynat.blogspot.gr/

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

Πήγε να παραδώσει το παιδί του στην Εφορία

Να παραδώσει το παιδί του, μόλις ενάμιση έτους(!) στη Δημόσια Οικονομική Εφορία της Ρόδου, πήγε χθες ένας  διαζευγμένος άνεργος πατέρας, αμέσως μόλις διαπίστωσε ότι οι… άγρυπνοι φρουροί του κράτους μας, «άρπαξαν» από τον λογαριασμό του τα τελευταία 300 και πολύτιμα ευρώ που υπήρχαν.
Το ποσό είχε κατατεθεί από τη μητέρα του 35χρονου που διαμένει σε άλλη περιοχή της χώρας μας με στόχο να βοηθηθεί ο ίδιος και να μπορέσει να ανταποκριθεί στα καθημερινά του έξοδα. Ο λογαριασμός της τράπεζας, ενώ παλαιότερα ήταν μισθοδοτικός κι είχε δηλωθεί ως «ακατάσχετος» δεν επικαιροποιήθηκε για το 2014 με αποτέλεσμα η Εφορία να προχωρήσει χωρίς καμία καθυστέρηση στην κατάσχεση του ποσού αυτού.
Ο συμπολίτης μας, απόλυτα συνειδητοποιημένος για την πράξη του, έφθασε χθες το πρωί στα γραφεία της Δημόσιας Οικονομικής Εφορίας Ρόδου και αφού κατευθύνθηκε έχοντας στην αγκαλιά του ένα υπέροχο κατάξανθο αγγελούδι μόλις ενάμιση ετών το οποίο κοιμόταν στον ώμο του, ανέβηκε τα σκαλιά του πρώτου ορόφου της Δ.Ο.Υ Ρόδου και κατευθύνθηκε στο γραφείο του έφορου κ. Νίκου Καλογερόπουλου.
Ο 35χρονος, ξεκαθάρισε ότι με τα χρήματα αυτά, θα μπορούσε να περάσει για το επόμενο χρονικό διάστημα και να καλύψει τα βασικά έξοδά του για τον ίδιο και το παιδάκι του, καθώς έχει την επιμέλειά του. Με εξαιρετικά ήρεμο ύφος, ενημέρωσε τον Έφορο, ότι βρίσκεται σε πλήρη αδιέξοδο αφού είναι άνεργος εδώ και καιρό και σημείωσε ότι αν τα χρήματα δεν μπορέσουν γρήγορα και πάλι να περάσουν στην κατοχή του, τότε ήταν αποφασισμένος να φθάσει στο σημείο ακόμα και να αφήσει στην Εφορία το παιδί του(!) σε μια καθαρά συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας, μια και το ίδιο το κράτος ήταν αυτό που του στέρησε  το δικαίωμα ακόμα και να του παρέχει ακόμα και τα ελάχιστα από τα βασικά αγαθά που χρειάζεται ένας άνθρωπος.
Ο έφορος Ρόδου, φανερά έκπληκτος από την κατάσταση που αντιμετώπισε, του εξήγησε αφού κουβέντιασε για μεγάλο χρονικό διάστημα μαζί του, ότι σε βάρος του εφαρμόστηκε η προβλεπόμενη διαδικασία καθώς έχει χρέη προς την Δημόσια Οικονομική Εφορία Ρόδου.
Ο 35χρονος ζήτησε εξηγήσεις για ποιο λόγο του κατέσχεσαν το ποσό και όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» λίγο αργότερα, έπεσε από τα σύννεφα όταν τον πληροφόρησαν ότι έπρεπε να… επικαιροποιήσει τον ακατάσχετο λογαριασμό που είχε δηλώσει πριν από αρκετό καιρό!

Τώρα, αναμένεται να γίνει διαδικασία αποδέσμευσης του ποσού αυτού, αλλά οι πιθανότητες να επιστραφεί και πάλι στον λογαριασμό του είναι ελάχιστες.

                                                                                             πηγή:  http://www.rodiaki.gr

Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014

Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014

Μόνο σε Αλίαρτο, Λιβαδειά, Ορχομενό, Θήβα και Δίστομο καταστήματα των ΕΛΤΑ στη Βοιωτία

Απαράδεκτη είναι η πολιτική των υπό πώληση ΕΛΤΑ, η οποία συνίσταται στο να παραμείνουν μόνο τα κεντρικά καταστήματα στις έδρες των Δήμων. Με βάση αυτή την "γραμμή" σε όλη την Βοιωτία, τα αμέσως επόμενα χρόνια, θα υπάρχουν μόνο 5 καταστήματα των ΕΛΤΑ σε Αλίαρτο, Λιβαδειά, Ορχομενό, Θήβα και Δίστομο.

Η ενδεχόμενη ύπαρξη καταστημάτων ΕΛΤΑ μόνο στις έδρες των Δήμων θα δημιουργήσει αναμφίβολα σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα αναφορικά με τα θέματα των συναλλαγών και της καταβολής των συντάξεων. Επιπρόσθετα, η χιλιομετρική απόσταση μεταξύ των κωμοπόλεων και των χωριών με τα κοντινότερα ταχυδρομικά γραφεία και με τα υποκαταστήματα τραπεζών, σε συνδυασμό την ελλιπή συγκοινωνία μέσων μαζικής μεταφοράς επιβαρύνει περαιτέρω την οικονομική κατάσταση των πολιτών που βάλλεται τα τελευταία χρόνια από τις μνημονιακές πολιτικές (μείωση συντάξεων, μισθών, εκτόξευση της ανεργίας).

Με βάση τα ανωτέρω, Ερωτάται ο κ. Υπουργός: Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί ώστε να σταματήσει η υποβάθμιση των ΕΛΤΑ;

Τα παραπάνω τονίζει σε σχετική ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας Γιάννης Σταθάς. Και είναι ιδιαίτερα επίκαιρη η παραπάνω ερώτηση για τα Χώστια, την "ακριτική" αυτή περιοχή του Δήμου Θηβαίων μετά το κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛΤΑ στην Δομβραίνα. 

Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΜΕ Θήβας: Δεν θα ζήσουμε με τα ψίχουλα Συγκέντρωση το Σάββατο 4 Οκτώβρη


Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, γυναίκες διαδηλώνουμε και βροντοφωνάζουμε:
“ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΗΒΑΣ
  τηλ. επικοινωνίας: 6944743524, 6985128499, 6974534859
Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, γυναίκες διαδηλώνουμε και βροντοφωνάζουμε:
“ ΔΕ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ”
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ
στην κεντρική πλατεία Θήβας, 11 π.μ.
Να απαιτήσουμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:
•    Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
•    Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται με μισθούς κάτω από 751 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται ανασφάλιστος, χωρίς συλλογικές συμβάσεις. Να επανέλθουν οι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009.
•  Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ.
•     Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που επηρεάζουν τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.
•   Να μπει φρένο στη φοροληστεία και στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και των φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις.
Δε θα αποδεχτούμε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας!
Δε θα δεχτούμε να ζούμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι!
    Να δώσουμε αποφασιστική απάντηση σε όσους σφαγιάζουν καθημερινά τις ζωές μας. Να νιώσουν την ανάσα μας, να αισθανθούν την πίεση μας. Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.
Δεν πάμε για να ανακόψουμε μόνο την επίθεση!
Πάμε και για να αποσπάσουμε, να κερδίσουμε. Από εμάς εξαρτάται!
     Να ετοιμαστούμε για μεγάλο αγώνα! Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους εργαζόμενους όλης της χώρας στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, την 1η Νοέμβρη, στο Σύνταγμα στις 12 μ.μ.