Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

Οι υποψήφιοι για το Τοπικό Συμβούλιο Χωστίων

Στις 24.00΄τα μεσάνυχτα της Κυριακής 27 Απριλίου, ώρα κατά την οποία έληγαν οι σχετικές προθεσμίες,   κατετέθησαν στο Πρωτοδικείο Θηβών οι συνδυασμοί των υποψηφίων για τις Δημοτικές εκλογές της 18 Μαίου 2014. Για το Τοπικό Συμβούλιο Χωστίων κατετέθησαν οι πιο κάτω υποψηφιότητες. Τις δημοσιεύουμε με αλφαβητική σειρά.

Ο Συνδυασμός  «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη Κόρδατζη  και με υποψηφίους Τοπικούς Συμβούλους τους:
Δήμου Δημήτριο του Παναγιώτη
Κοβάνη  Θεόδωρο του Λουκά
Μίχα Μαργαρίτα του Αθανασίου

Ο Συνδυασμός  «ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο  Σταμάτη Χαλβατζή και με υποψηφίους  Τοπικούς Συμβούλους  τους:
Δέδε  Σεραφείμ του Δημητρίου
Ιωάννου Ιωάννη του Ηλία
Μουταφίδου-Παπαπέτρου Μαίρη του Κωνσταντίνου
Τριπερίνα Ευάγγελος του Γεωργίου

Ο Συνδυασμός  «ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιώργο Κατσέλη,  και με υποψήφια Tοπική Σύμβολο  την:
Κατσέλη Μαρία του Βασιλείου

Ο Συνδυασμός  «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Αντώνη Τουλουμάκο, και με υποψηφίους Τοπικούς Συμβούλους  τους:
Βλάχου Χαράλαμπο του Γεωργίου
Κέλλη  Ανδρέα του Νικολάου
Τόλη Σταύρο του Κωνσταντίνου

Ο Συνδυασμός  «ΝΕΑ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Σπύρο Νικολάου  και με υποψηφίους Τοπικούς Συμβούλους  τους:
Καρακεκέ Γεωργία του Χαραλάμπους
Κατσίβελο Σεραφείμ του Μιχαήλ
Κοβάνη Όμηρο του Γεωργίου

Κυριακή, 27 Απριλίου 2014

Απόλυτα επιτυχημένο το "Οδοιπορικό" του Αποστόλου στη Βοιωτία

                                          Από τον  πολιτικό μηχανικό  Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου*
Την Παρασκευή 11.4.2014 οι υποψήφιοι του συνδυασμού της Π.Ε. Βοιωτίας με επικεφαλής τον Βουλευτή Ευβοίας, υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς επισκέφθηκαν κατά σειρά:  το Νοσοκομείο Θήβας, το Νοσοκομείο Λιβαδειάς, την έδρα της Π.Ε. Βοιωτίας και το Επιμελητήριο Βοιωτίας.
Ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, Ευβοϊκής καταγωγής και γνώριμος του κ. Αποστόλου, μας περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τα προβλήματα του Νοσοκομείου και τις ενέργειες που έχει δρομολογήσει.
 Υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα, ίσως κινήθηκε λίγο παραπέρα από τα υπηρεσιακά του πλαίσια  και γι αυτό αποχαιρετώντας τον του είπα ‘’πνεύμα πρόθυμον….’’
Πρίν τη Λιβαδειά  σταματήσαμε για λίγο στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου όπου μας ενημέρωσε πλήρως η κυρία Σφήκα σύζυγος του αντιδημάρχου Αλιάρτου  και συνυποψηφίου κ.Χρίστου Πελώνη  απο το Μαυρομάτι.
Επόμενη στάση ήταν η έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, όπου ο ‘’οικοδεσπότης’’ αντιπεριφερειάρχης παλαιόθεν φίλος μου Γιώργος Μουλκιώτης μας υποδέχτηκε με ανοικτές αγκάλες .
Ήταν για μένα μια άκρως συγκινητική στιγμή γιατί αποκατάστησα την άλλοτε στενή μας σχέση .  Μας σφυρηλάτησαν στο παρελθόν  οι κοινές πολιτικές καταβολές, οι κοινοί αγώνες και οι ακατάλυτοι δεσμοί χωρικής γειτονίας.
Στον σύντομο αλλά μεστό νοημάτων  και συμβολισμών λόγο του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε 1ον  στα πολλά μειονεκτήματα  της ‘’Καλλικρατικής’’  θεωρίας και πρακτικής όπως τα έζησε στα πρώτα 3½ χρόνια, που χρήζουν άμεσης επέμβασης και 2ον στα πολλά προβλήματα της περιφέρειας με έμφαση της Βοιωτίας   3ον στην οικονομική ασφυξία της περιφέρειας ως αποτέλεσμα των μνημονίων
Θεώρησε τον κ. Αποστόλου αυριανό Περιφερειάρχη που ανταπαντώντας του   υπογράμμισε ότι με την αποθησαυρισμένη εμπειρία του θα κληθεί να συμμετάσχει στον σχεδιασμό  της νέας ’’περιφερειακής αρχιτεκτονικής’’
Τελευταία επίσκεψη  στη Λιβαδειά ήταν στον επί 25ετία πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτη Αγνιάδη όπου τύχαμε εγκάρδιας υποδοχής και διαπιστώσαμε εκτεταμένη συναντίληψη. Πέρα του ¼  αιώνα στο τιμόνι του Επιμελητηρίου συμβαίνει να είναι Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και στα  πρώτα 3½ της  ‘’Καλλικρατικής’’  περιόδου ταυτόχρονα περιφερειακός σύμβουλος
Στην εκτεταμένη εντυπωσιακή  πέρα πάσης προσδοκίας προσφώνησή του, έδωσε με απόλυτη ευχέρεια ΟΛΑ  τα χαρακτηριστικά του Νομού με έμφαση στα θέματα : (Κωπαΐδα και πρωτογενής παραγωγή-Ασωπός,- τουριστικός ορεινός  όγκος Παρνασσού –αξιοποίηση Αρχαιολογικών θησαυρών-θρησκευτικός τουρισμός)
Εξέφρασε την αντίθεσή του στην προσπάθεια υποβάθμισης αν όχι κατάργησης του επιμελητηριακού θεσμού  και του έργου που έχει προσφέρει μέχρι σήμερα όπου βρήκε αρωγό τον κ. Αποστόλου
Περιέγραψε  την σημερινή απελπιστική κατάσταση των10000 επαγγελματιών και βιοτεχνών που είναι γραμμένοι στο Επιμελητήριο Βοιωτίας.
Όλοι αυτοί είναι μελλοθάνατοι σε αναμονή τόνισε με την γνωστή γλαφυρότητα , την αμεσότητα  και την θερμότητα του λόγου του.
Μέσα στα μέγγενη  των παγκοσμιοποιημένων αγορών και -ότι απ αυτές περισσεύει - στα σαγόνια του εγχώριου μεγάλου κεφαλαίου, μου θύμισαν  το έργο  του Άρθουρ Μίλερ «Ο θάνατος του εμποράκου»
Την ενημέρωση  ολοκλήρωσε ο διοικητικός προϊστάμενος  κ. Ευ  Φουντάς που με κάλυψε απόλυτα όταν αναφέρθηκε  στην άμεση ανάγκη χωροταξικού σχεδιασμού
Μετά την σταδιακή μετάλλαξη από τον ’’ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό’’ - μιας δηλαδή ήπιας μορφής  Κευνσιανισμού  του Κων/νου Καραμανλή , στον νεοφιλελευθερισμό του Κων/νου Μητσοτάκη, στον άκρατο νεοφιλελευθερισμό τώρα Σαμαρά, στην πλήρη απαξίωση και   ενσωμάτωση της σοσιαλδημοκρατίας στο ‘’σύστημα’’, ακόμη και για το ‘’συντηρητικό’’ τόξο μόνη διέξοδος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Την όλη θετική εικόνα αμαύρωσε η συμπεριφορά της κυρίας που διοικεί το στην ‘’εντατική’’ ημιθανές,  Νοσοκομείο της Θήβας.
 Έκλεισε την πόρτα σε δύο βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της τον Βοιωτό κ. Γιάννη Σταθά και τον εν δυνάμει Περιφερειάρχη Στερεάς Βαγγέλη Αποστόλου.
Μεταξύ των επισκεπτών  ήταν και ο υπογράφων,  που  στηλίτευσε την φραστική επίθεση εναντίον της από τα Μ.Μ.Ε. του κ. Σβίγγου  και κατανόησα την συμπεριφορά της.
Δυστυχώς αποδεικνύεται πλήρως ακατάλληλη για την θέση που της εμπιστεύτηκαν.
Κοντά στα άλλα προβλήματα του Νοσοκομείου και στα γενικότερα προβλήματα υγείας, η κυρία αυτή επιταχύνει τα φαινόμενα αποσύνθεσης. Σε αντίθεση με τη Λιβαδειά δύσκολα μίλησαν οι εργαζόμενοι και ήταν διάχυτο ένα κλίμα ανελευθερίας,αυταρχισμού,καταπίεσης
Οι βουλευτές Βοιωτίας της ΝΔ πρέπει να κατανοήσουν ότι με την ιταμή   συμπεριφορά της απέναντι σε δύο κοινοβουλευτικούς πέρα από τα παραπάνω καταρρακώνει έτι περαιτέρω το κλονισμένο κύρος του κοινοβουλίου .
Αν από τα παραπάνω  οι βουλευτές νομίζουν ότι ‘’επωφελείται’’  το Νοσοκομείο της Λιβαδειάς  και κατ επέκταση η πόλη των , θα τους πω ‘’...ότι πλανώνται πλάνην οικτράν…’’  και  ’’…..άφες αυτοίς ου γαρ οίδασι τι ποιούσι….’’
Ο κ. Μπασιάκος όμως πρέπει να την ρυμουλκήσει από την θέση της  εν ανάγκη κτυπώντας και την γροθιά του στο γραφείο του Άδωνη. Αυτό θα έκανε ο θείος του. Ας τον μιμηθεί επί τέλους.

*  τ. Κοινοτάρχης Βαγίων ( σημερινή Δ.Ε. Θηβών)  -τ. Γεν. Γραμ. ΚΕΔΚΕ
  Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στον συνδυασμό ’’Η Στερεά σε Νέα Τροχιά’’
τηλ 2262022177 κιν 6997189448

Κυριακή, 13 Απριλίου 2014

Αφιέρωμα στον Τσιτσάνη στο Πνευματικό Κέντρο της Θήβας


Σε τραγική κατάσταση η πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη στην περιοχή τoυ πρώην Δήμου Θίσβης

Την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη στην περιοχή του πρώην Δήμου Θίσβης, ανέδειξε το ατυχές γεγονός που συνέβη κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης-συζήτησης που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Χωστίων, το Σάββατο 12 Απριλίου, από την Επιτροπή Χωστίων του «Αυτοδιοικητικού Ριζοσπαστικού Κινήματος». Η έλλειψη στοιχειώδους υποδομής και η ανυπαρξία νοσηλευτικού προσωπικού στην ακριτική αυτή περιοχή, στο Σουφλί του Δήμου Θηβαίων, όπως χαρακτηρίστηκε, παρολίγο να κοστίσει  μια ανθρώπινη ζωή.  Το γεγονός ότι ανεστήθη ένας άνθρωπος το Σάββατο αυτό του Λαζάρου, λόγω της αυτοθυσίας των δύο γιατρών που κατά τύχη βρίσκονταν στην συγκέντρωση, προβλημάτισε σοβαρά όλους τους Δημότες.
Και πραγματικά,  μπροστά στην υγεία και στην ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμιά αξία ούτε η μαζική ευπρόσωπη παρουσία των πολιτών που υπήρξε στην συγκέντρωση αυτή, ούτε η συζήτηση επί των προβλημάτων για το πρόγραμμα του συνδυασμού που είχε αρχίσει με τους καλλίτερους οιωνούς αλλά ούτε και η αναγκαστική διακοπή της εκδήλωσης που ήταν επιβεβλημένη εκ των πραγμάτων.

Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Το πρόγραμμα και το ψηφοδέλτιο του Αυτοδιοικητικού Ριζοσπαστικού Κινήματος στο Πνευματικό Κέντρο Χωστίων

Με συλλογικές και οργανωμένες  διαδικασίες προχωρά, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Χωστίων του "Αυτοδιοικητικού Ριζοσπαστικού Κινήματος" στην διαμόρφωση του προγράμματος και του ψηφοδελτίου της παράταξης τόσο για τον Δήμο Θηβαίων όσο και για το Τοπικό Συμβούλιο. Η σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση είναι η πιο κάτω:

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ  ΚΙΝΗΜΑ
Υποψήφιος  Δήμαρχος Θηβαίων Γιάννης Κόρδατζης

Σάββατο 12 Απριλίου 2014
στο Πνευματικό Κέντρο Χωστίων  Ώρα 7.30  μ.μ.

Καλούμε τους Δημότες των Χωστίων και του Σαραντίου σε σύσκεψη για να συνδιαμορφώσουμε το Πρόγραμμα δράσης της παράταξης για το Τοπικό Συμβούλιο και το Ψηφοδέλτιο νίκης του Συνδυασμού.

Για την Ανατροπή της φιλοκυβερνητικής πλειοψηφίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Θηβαίων.

Για την Ενότητα και την Αλληλεγγύη στις τοπικές κοινωνίες.

Για ένα Τοπικό Συμβούλιο Χωστίων που θα λειτουργεί με Λαϊκές Συνελεύσεις και θα είναι Εργαλείο Ανάπτυξης και  Ασπίδα του τόπου απέναντι στις μνημονιακές κυβερνητικές πολιτικές.


Επιτροπή Χωστίων  του Αυτοδιοικητικού Ριζοσπαστικού Κινήματος

Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014

Τα «δικά μας» παιδιά και τα «παιδιά των άλλων»

Λίγο πριν τις εκλογές του Ιουνίου 2012, οι μνημονιακές δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποίησαν, προκειμένου να φοβίσουν τους Έλληνες και να υφαρπάξουν την ψήφο τους για άλλη μια φορά, το σλόγκαν: «Γιατί με το μέλλον των παιδιών μας δεν παίζουμε!»
Οποιαδήποτε αντίσταση στις εντολές των δανειστών, οποιαδήποτε ψήφος κατά συνείδηση, διαφορετική από τις προσταγές της κας Μέρκελ και του κυρίου Σόιμπλε, θα έβγαζε τη χώρα εκτός ευρώ και θα έβαζε το μέλλον των παιδιών μας σε κίνδυνο. Και ποιος γονέας που φοβάται για το παιδί του, στο άκουσμα ενός τέτοιου κινδύνου,  δε θα έκανε την καρδιά του πέτρα, και με βαριά καρδιά θα χάριζε ξανά την ψήφο του στους ίδιους πολιτικάντηδες που επί 35 χρόνια, στις πλάτες ημών και των παιδιών μας, πλούτiσαν, όχι μόνο αυτοί και τα παιδιά τους,  τα «δικά τους» παιδιά…, αλλά ακόμα και τα δισέγγονά τους!
Όπως βέβαια αποδείχτηκε, τα αναγκαία μέτρα και οι θυσίες που αυτοί αποφάσιζαν, ήταν για τα παιδιά των «άλλων» … Όχι για τα «δικά τους» παιδιά! Οι «διαρθρωτικές αλλαγές» που τόσο πολύ είχε ανάγκη η χώρα για να πάει μπροστά, ναι, αυτές που επέβαλαν περικοπές στην υγεία και στην παιδεία, είναι για τα «παιδιά των άλλων» όχι για τα «δικά μας παιδιά….».  Τα made in Bangladesh.. γεννόσημα φάρμακα,  τα οποία ο λαλίστατος τελάλης…εεε υπουργός υγείας, διαφήμιζε τσυριδο-φωνάζοντας, πόσο κακομαθημένοι είμαστε εμείς οι Έλληνες που ζητούσαμε να παίρνουμε ελληνικής ή ευρωπαικής προέλευσης φάρμακα, όταν ρωτήθηκε, αν θα έδινε τα γεννόσημα φάρμακα στα παιδιά του, απέφυγε να απαντήσει.. «Είσαι κουμουνιστής εσύ που μου κάνεις αυτή την ερώτηση…» Προφανώς και δε θα τα έδινε στα παιδιά του. Τα τόσο αποτελεσματικά γεννόσημα φάρμακα είναι για τα «παιδιά των άλλων». Στα «δικά μας» παιδιά δίνουμε μόνο φάρμακα της Bayern και των κορυφαίων Ελβετικών και Αμερικανικών φαρμακευτικών.  Πάντα με τα χρήματα των άλλων, των φορολογουμένων και των μισθωτών…  Αντίστοιχα, αυτοί, για να σωθεί η χώρα,  αφού τη χρεωκόπησε ο κακός και κλέφτης ελληνικός λαός, που επί 35 χρόνια δεν άφηνε του πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να την πάνε μπροστά, υπέγραφαν μέτρα, που άφηναν παιδιά σε σχολεία χωρίς θέρμανση, προφανώς ήταν γιατί ήταν τα «παιδιά των άλλων». Τα «δικά μας παιδιά» πάνε σε ιδιωτικά σχολεία και μετά σε κολλέγια του εξωτερικού, κάνουν μάθημα σε αίθουσες  με επιδαπέδια θέρμανση και κλιματισμό με φίλτρο μικροσωματιδίων το καλοκαίρι. Άσε που, προφανώς, τα «δικά μας» παιδιά είναι και πιο μελετηρά, ξέρουν τις ιδιότητες του μονοξειδίου του άνθρακα, και δεν κινδυνεύουν να πάθουν ασφυξία από κανένα μαγκάλι, όπως τα «παιδιά των άλλων», οι κοπανατζήδες φοιτητές που αντί να είναι στη σχολή τους, στήνουν barbeque  … Και τι μελόδραμα έχει πέσει από  μερικούς ΜαρθαΒούρτσηδες της συγκυβέρνησης, που κλαίγαν και οδύρονταν για την ανεργία, τον ο υποσιτισμό και τα άλλα δεινά του λαού, που είναι κατά τη γνώμη τους  αναγκαίο κακό… Πάντα για τα παιδιά των άλλων, όχι για τα δικά μας!  Η δε «σοβαρότητα» και το «αίσθημα ευθύνης» των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που συνιστούν να ψηφίζονται όλες οι εντολές της τρόικα και των δανειστών είναι για τα «παιδιά των άλλων», όχι για τα «δικά τους παιδιά».… Σωστά; Ή μήπως στην πραγματικότητα συμβαίνει το ΑΚΡΙΒΩΣ  ΑΝΤΙΘΕΤΟ…;  
Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας προαγωγής από δήμαρχο Καρπενησίου σε Περιφερειάρχη Στερεάς Ελάδας (για την ώρα…) του Κώστα Μπακογιάννη, γυρνάω πάλι πίσω, πριν τις κάλπες του Ιούνη του ’12. Θυμάμαι που άκουγα την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, λίγο μετά την (με βαριά καρδιά..) συμφιλίωσή της με τον Αντώνη Σαμαρά, και την επιστροφή της στη Νέα Δημοκρατία, (για το «καλό» της χώρας πάντα…), να βγαίνει στα τηλεπαράθυρα και να δηλώνει, ότι πρέπει να παραδώσουμε στα παιδιά μας, μια Ελλάδα σύγχρονη,  και Ευρωπαική. Γι’αυτό και επιβάλλονται οι «διαρθρωτικές αλλαγές». Άραγε σε ποια παιδιά αναφερόταν η κα Μπακογιάννη, στα «παιδιά των άλλων», που πρέπει να μαζεύουν πτυχία,  ξένες γλώσσες, για να δουλεύουν, στην καλύτερη, σε 6μηνα voucher με 470 μεικτά, ή σε πολυκαταστήματα σε συνθήκες ανασφάλιστης εργασίας, για 12ωρα με 586 μεικτά ή στα «δικά της» παιδιά, τα οποία είναι γεννημένοι  για δήμαρχοι, μετά περιφερειάρχες, μετά βουλευτές, μετά υπουργοί,  και μελλοντικά που ξέρεις, πάντα υπάρχει ένα μονοπάτι για το Μέγαρο Μαξίμου, αν στις φλέβες σου κυλάει αίμα Παπανδρεικό, Καραμανλικό, ή Μητσοτακέικο…  Γιατί αν είναι να πληρώνουν τη νύφη τα παιδιά των «άλλων» και όχι τα «δικά μας», εύκολα παίρνουμε όλοι το νεοφιλελεύθερο μεταρρυθμιστικό στυλ, και το πουλάμε ως «αίσθημα ευθύνης» στην κοινωνία.  Και αποφασίζουμε , «για τα παιδιά των άλλων», μισθούς Βουλγαρίας. Τα «δικά μας» έχουν εξασφαλισμένες σπουδές στο Harvard και μισθούς Ελβετίας εφ’όρου ζωής!
Μα, και ο «νέας γενιάς πολιτικός…» Κυριάκος, που για να δικαιολογήσει τις απολύσεις-διαθεσιμότητες, «ξαφνικά ανακάλυψε» ότι το ελληνικό δημόσιο, πάσχει από αντιπαραγωγικότητα, διαφθορά και αναξιοκρατία, παραλίγο να του ξεφύγει, ότι και η ελληνική δημόσια ζωή πάσχει από οικογενειοκρατία.
Εξάλλου, το να έχει ο Στερεοελλαδίτης τοπικό άρχοντα απόγονο Μητσοτάκη, Παπανδρέου, ή Καραμανλή στην περιοχή του, είναι μια αίγλη, πώς να το κάνουμε; Σα  να έχει στο κελάρι του  κρασί  Cabernet 20ετίας, ή ένα παλτό Burberry και ένα δαχτυλίδι Dolce Cabana η σύζυγος! Είπαμε, τα «παιδιά» αυτών των οικογενειών είναι γεννημένοι μόνο για μεγάλα αξιώματα, και οι υπόλοιποι «κοινοί θνητοί»  απλά για να υποκλίνονται στη νοητική, γονιδιακή και ηγετική ανωτερότητα των «παιδιών» αυτών των δυναστειών! 
   Μόνο που τώρα, επέτρεψε μου , ήρθε και μένα η σειρά μου να σου μιλήσω για το μέλλον των δικών μας παιδιών, των χιλιάδων παιδιών και όχι των λίγων και εκλεκτών.  πριν  στην κάλπη του Μαίου.  Πιστεύεις ότι  οι γόνοι των «μεγάλων πολιτικών τζακιών» Παπανδρέου, Καραμανλή, Μητσοτάκη είναι γεννημένοι Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες, Υπουργοί, Πρωθυπουργοί, ενώ τα ΔΙΚΑ σου παιδιά είναι άξιοι μόνο για σερβιτόροι με μισθούς πείνας ή μετανάστες σε  Αυστραλία, Καναδά, Ντουμπάι; Αν ναι, τότε  καλή ψήφο… Αλλά μετά μην παραπονιέσαι ούτε για το πετρέλαιο που ακριβαίνει ούτε για το μισθό που δε φτάνει για να βγει ο μήνας, γιατί μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται…
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ


Υ.Γ. Το ανωτέρω κείμενο, που εκφράζει τα αισθήματα και τις αγωνίες του συνόλου σχεδόν των αγοριών και των κοριτσιών της χώρας μας, μου το έστειλε και το δημοσιεύω με την έγκρισή του, ένα νέο παιδί, «δικό μου» παιδί….