Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ ΣΤΟ ΣΑΡΑΝΤΙ

Αφρισμένο  ξεπηδούσε  το γάργαρο νερό 
Με χαρά ξύπνησαν  οι λιγοστοί κάτοικοι στο Σαράντι, την Τρίτη 19 Νοέμβρη, ιστορική μέρα, και έτρεξαν να δουν το συντριβάνι που δημιούργησε η ολιγωρία ή καλύτερα το με γάλο ενδιαφέρον του Δήμου Θηβαίων για μια ακριτική περιοχή, 50 χιλιόμετρα, ελέω Καλλικράτη,  μακρυά από την έδρα του.
 Προεκλογική περίοδος γαρ, πολλοί δικαιολογημένα συνέδεσαν το συντριβάνι με προεκλογικό έργο βιτρίνας και σχολίαζαν πικρόχολα την Δημοτική Αρχή. «Από συντιβάνι, άραγε, είχε ανάγκη αυτός ο τόπος;»  Άλλοι, οι πιο ηλικιωμένοι, θυμήθηκαν την νεροτριβή στην Βλύχα. Τα παιδιά, που παρεπιπτόντως δεν πήγαν στο  σχολείο λόγω ελλείψεως δασκάλας,  χάζευαν το θέαμα τρώγοντας μανταρίνια από τα παραφορτωμένα φέτος δένδρα και έλπιζαν να δημιουργηθούν στο ίδιο σημείο νεροτσουλήθρες.   Οι γύρω κληρούχοι  έκαναν σχέδια για την μετατροπή των κλήρων τους σε ποτιστικούς και οι άλλοτε βιαστικοί ελαιοπαραγωγοί, μιας και τα δέντρα φέτος δεν έχουν καρπό, προτίμησαν να χαζέψουν και να  απολαύσουν το σπάνιο θέαμα

Ελπίδες οτι οι γειτονικοί κλήροι θα γίνουν ποτιστικοί
Αλλά φεύ.  Όλα τα ωραία διαρκούν λίγο!! Προς μεγάλη απογοήτευση των κατοίκων και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών,  τα σχέδιά τους  γκρεμίστηκαν ξαφνικά από την μπουλντόζα του Δήμου. Οι εργάτες έπιασαν βιαστικά δουλειά κάτω από τις υποκριτικές στρατιωτικές διαταγές των εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής να κάνουν γρήγορα  και η βλάβη του δικτύου ύδρευσης αποκαταστάθηκε μετά.... από τέσσερις μέρες. Όμως οι απορίες και τα ερωτήματα των δημοτών που παρέμειναν αναπάντητα ίσως διαρκέσουν περισσότερο. Ας πούμε μέχρι τον προσεχή Μάιο, που έχουμε Δημοτικές Εκλογές.
Αλήθεια.  Πόσα κυβικά είναι η ποσότητα του νερού που κατασπαταλήθηκε; Ποιος θα το πληρώσει;  Θα χρεωθεί και αυτό στους καταναλωτές, όπως χρεώθηκε  το νερό μετά την κατάρρευση του καναλιού του Μόρνου; Γιατί η Δημοτική Αρχή, παρά τις εκκλήσεις πολλών Δημοτών αλλά και του Τοπικού Συμβουλίου Χωστίων, επέτρεψε να γίνεται επί τέσσερις μέρες  τέτοια μεγάλη σπατάλη νερού;  Θα υπάρξει κάποια υπεύθυνη απάντηση στα ερωτηματικά αυτά;  

Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

Μαφιόζικες πρακτικές λυμαίνονται τον Αγροτικό Χώρo

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και Υπεύθυνος θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο., Βαγγέλης Αποστόλου έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την άσκηση δίωξης για το αποκαλούμενο «καρτέλ» στο γάλα:
«Η παραπομπή σε βαθμό κακουργήματος, έστω και αργά, των υψηλόβαθμων στελεχών των μεγαλύτερων γαλακτοβιομηχανιών της χώρας για συγκρότηση καρτέλ στο χώρο του γάλακτος αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι τον αγροτικό χώρο λυμαίνονται εδώ και χρόνια μαφιόζικες πρακτικές. Είναι γνωστά τα πρόστιμα ύψους 48.000.000 ευρώ που έχουν επιβληθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού σε συγκεκριμένες εταιρείες το 2007 και φαίνεται ότι δεν συνέτισαν το χώρο.
Οι πράξεις εκβιασμού που αποδίδονται στους κατηγορούμενους με τη συγκεκριμένη δίωξη όχι μόνο υπονομεύουν τις συνθήκες του ελεύθερου ανταγωνισμού αλλά και οδηγούν σε πλήρη εκμετάλλευση ένα κλάδο που αγωνίζεται να επιβιώσει.
Δυστυχώς για την κτηνοτροφία μας, που αποτελεί το βασικότερο κομμάτι του διατροφικού τομέα, το συγκεκριμένο χτύπημα ακολουθήθηκε κι από ένα άλλο χτύπημα που δεν είναι άλλο από τις κυβερνητικές προχειρότητες και αβλεψίες τόσο στη διαχείριση των βοσκοτόπων όσο και των ενισχύσεων που τελικά την έχουν οδηγήσει στη σημερινή δυσχερή κατάσταση.»